Fixat lite i husbilen


Då man har en liten bil så finns det inte alltid massor av utrymme att förvara saker på och garderoben kändes lite opraktisk så Henrik fixade lite små hyllor i den så det ev blir lite mera ordning i den. Annars fanns bara en hylla upptill sedan en stång för att hänga galgar på och det blir lätt rörigt för man behöver ju plats för byxor, t-shirts, underkläder etc också.
Detta ska nog funka bra.











I ett av de andra skåpen där vi förvarar bla glas blev det också en fiffig lösning i form av en vinglashållare uppe i "taket" på skåpet. Så nu ska det troligen hänga på sin plats däruppe istället för att ligga och rulla omkring när man är ut och åker.


Helgtur hemma på kobben

Ledig helg så efter jobbet bar det iväg ut en sväng med vår lilla husbil igen. Denna gång fick det bli hemma på holmen, men det kan ju vara skönt det också - att bara komma iväg hemifrån och mysa i husbilen lite.

Åkte iväg ut mot Lemland denna gången och stannade till i ett mycket blåsigt Norrby vid Norrby brygga.
Satt och gottade oss lite med tv, dator, godis och varann. En mysig kväll då vinden riktigt rev tag i husbilen, och ven utanför.







Här stod vi, vatten på två sidor om oss. Går säkert inte att stå så här fint sommartid då det garanterat är fullt av badande människor på strand/brygga samt vid den lilla båthamnen. MEN den här årstiden var det ingen trängsel vid någotdera.
Inget dopp blev det heller då isen låg rätt så tjock vid bryggan. Vi njöt istället av värmen i husbilen.






Lördag förmiddag efter sovmorgon och frukost promenerade vi i riktigt skönt väder. Vinden hade mojnat lite, solen visade sig och det var riktigt fint faktiskt och en rejäl promenad blev det i omgivningarna.














Efter promenaden tyckte Bella att det var dags att åka vidare och nosa in nya omgivningar. Hon verkade hota att själv ta ratten i egna tassar om inte husse satte sig bakom ratten.

Tog en sväng ut mot Herrön och såg Viking Grace passera så snyggt, rullade på lite småvägar och såg oss omkring i Lemland innan vi styrde kosan mot Maxinge för att handla lite samt fixa käk och ta en liten hundarunda.









Sen var det dags att dra oss mot våra vänner Anders och Lisen (Rocky) för att ha lite "talka" på caravanklubbens medlemskort.
Men först lite skumpa ute i Knasen, som utlovat när vi fått Hjulius såld. Kex och ost slank också ner märkligt nog. ;-)










Sen in och skriva ut, skära till, sätta i plast och laminera lite medlemskort för caravanklubbens räkning.
Med lite vin till så gick det som en dans.
Lite mer kex och ost, en massa babbel och kvällen rann iväg och blev natt och vi tassade ut till bilen igen och sov gott som vanligt.











Snart har en helg gått igen, och arbetsveckan knackar på dörrren. Då vi lämnat A&L åkte vi via Maxinge igen , och handlade lite innan vi styrde kosan hemåt. Väl hemma fick Henrik nåt "pysseldille" och mätte, tittade, mixtrade, fixade, planerade och funderade på diverse lösningar, anordningar, garderobshyllor och annat småfix som underlättar och gör det mer funktionellt i den lilla bilen. Här står han på huvudet och funderar på en finurlig lösning i ena skåpet.
Med tiden "faller" nog allt på plats.

Sammanfattning; en skön, ledig helg har gått och det är alltid lika skönt att vara i husbilen - det är som man slappnar av på ett annat sätt än hemmavid. Längtar redan ut igen.











Dag 5 och på väg hem

Sedvanlig morgon och sedan första färjan från Kapellskär hem till ön. 
Det är nyårsafton och vi tog en sväng hemöver och fyllde vatten och lite smått innan vi åkte iväg mot stan. 
Även kattorna fick lite nyårsgott innan vi åkte iväg och mötte upp med Ninnis föräldrar. Åt lite, drack nåt glas vin innan vi alla fyra bänkade oss i husbilen för att åka ner på stan för att se fyrverkerierna som staden bjuder på, anordnat av JoHopyro. 
Här dricker vi lite bubbel i väntan på tolvslaget. Stod parkerade så vi såg riktigt bra det stora, fina fyrverkeriet. Var beredda att flytta oss ifall Bella skulle blivit rädd men i husbilen kände hon sig lign tydligen med alla runt om, alla var även kvar i husbilen under fyrverkeriet. Gick jättebra. Hon låg rätt lugnt på sin bädd och tuggade godis. Tittade upp någon gång bara. 
Inte så bra bild men taget genom smutsiga husbilsfönster...
Ordnade fyrverkerier är bäst tycker jag då de blir stora och mäktiga istället för en liten puff här och en där samt hundra människor som ofta tyvärr allt för onyktra ska ställa upp och tända sina om varann, så mkt större risk för olyckor. Anordnat av proffs är bäst . 
Nu är det nytt år - så Gott Nytt 2015 på er. Hoppas alla får vara friska, få njuta av livet på det sätt som passar just Er!