Lördag på vår tur

Efter en slapp och skön kväll, en god natt på fint ställe så drog vi efter frukost iväg mot Högbobruk igen där vi av en slump råkade höra igår då vi var där,  att det skulle vara nån slags markad idag.
Parkerade och gick och tittade. Riktigt mycket försäljare av ALLT mellan himmel och jord!
Förrådsrensning skulle man kunna säga.
Allt från bildelar, muttrar och skruvar, gamla mopeder, gamla spadar, cykeldäck och gu´vet allt.






Inte dagens bil kanske, men lite häftig skulle den vara att ha! Tjusig skulle den bli om man lade ett antal slantar och lite kärlek på den.












Ännu ett litet hörn av marknaden.
Som sagt, det var många försäljare men mycket ( i mina ögon) skrot ;-)
Men för ruckelromantiker och veteranbilsfixare, samlare mm så hittade man säkert en hel del grejer där.
Regnet hängde i luften, ibland kom några stänk.








Ett par försäljare där kom dit i denna tjusiga och charmiga gamla husbuss. (var flere riktigt gamla, tjusiga bussar ombyggda till husbilar där)
Obs dörrarna som går att skjuta åt sidan där "på mitten" av bussen och så blir det ett glasparti/glasvägg där. Där låg en par hundar så förnöjt och kikade ut.
Riktigt charmig!







Sen körde vi till Sandviken och parkerade i stan där och strosade på där. Där råkade också vara nån slags liten jippodag av något slag. Lite försäljare av olika sorter på stan, mkt folk i rörelse samt att de hade förevisning av Räddningstjänsten mm där på torget. Riktigt bra och nyttigt. De hade simulerat att en bil sladdat in i trädet där och två personer var mer el mindre skadade. De "ringde upp" via högtalare till larmcentralen och man fick höra hur ett samtal går till ungefär osv . Brandkåren kom och började ta ut personerna ur bilen, klippa upp taket mm även polis kom och gjorde sånt de brukar göra vid olyckor.


Hela tiden förklarade en man i mikrofon vad som hände, varför det gjordes si eller så, samt lite frågor och så till poliser, brandmän mm
Riktigt bra och det stod ganska många och tittade - jag tror det är lärorikt. Ju fler gånger man ser och hör desto bättre fastnar det ifall man själv råkar komma först till en olycksplats och måste ringa hjälp mm mm







Sen blev vi hungriga och tänkte att här har vi chansen att testa för oss lite nytt igen... hittade en Malaysisk restaurang.
Trevlig personal, snyggt, rent och allt ok - förutom att maten smakade ... typ ...ingenting....










Började sakta rulla på igen, tog små vägar och hamnade förbi en mysig plats vid en herrgård i Gysinge.
Åkte i ösregn vidare mot Uppsala och vek in till Gränby centrum och handlade...toapapper... Ingen storshopping här inte.
Tänkte natta här i Uppsala, och passade på att besöka vår favoritrestaurang här. Indian Mahal.
(ser kanske lite trist ut utifrån, men helt ok inne - och förbaskat god mat)
Nu fick man smak på maten!! Underbart gott!!
Parkerade vid kyrkan och tog en promenad.
Antar att John Blund snart kommer på besök.


Blev inte så mycket kort tagna idag av någon anledning.

2 kommentarer:

  1. Snart måste jag också få smaka på Indisk mat, många som tycker det är så gott! Vi brukar oftast gå till grekrestaurangen nere vid ån.
    Övernattade ni mitt inne i stan vid Domkyrkan?

    SvaraRadera
  2. Nej stod vid Vaksala kyrka. en lugn och bra parkering nära Valbo centrum.

    SvaraRadera