Vårdö, Båthusudden

Äntligen ledig helg igen, och vad roar vi oss då med? Jo, vi smiter hemifrån för att lufta husbilen och oss själva lite. Slippa se tvätthögar och dammtussar - det får däremot den hemmavarande dottern vila ögonen på, samt pyssla om kattorna  medan vi far iväg en liten kortis.
Den här gången åkte vi i sällskap med Henriks föräldrar Bertil och Gun-Britt och deras husbil. Gubbarna som körde styrde kosan mot Vårdö, grannkommunen. Långresa? Njä det kan man väl inte säga men en helg är inte så lång den heller...

Klockan hann bli rätt mycket innan man kom iväg efter jobbet så det blev att äta nästan så fort vi kom fram. Vi hade tänkt koka lite varmkorv med bröd bara till middag som allra enklast och snabbt så där men så hade vi turen att bli bjudna till GB och B på lite korv och potatis, sallad och diverse. Mätta blev vi.
Sen blev det Let´s dance, lite vin och allmänt babbel tills klockan blev natt och ögonen gick i kors.


Årets första dopp för Henrik - 28 februari.
Jag (Ninni) hade tänkt att gå och doppa mig jag också, bara för att... men vaknade så tidigt och ingen annan behagade stiga upp och komma med just då och tänkte att har jag, badkrukan nummer 1 inget vittne med mig så är det ändå ingen som tror att jag varit i sjön så det var liksom ingen ide´.  Istället blev det duschen. :-)
Överdrivet många grader var det nog inte i vattnet! Det blev ett snabbdopp kan man säga.
Men duktigt gjort måste jag säga.

Två små husbilar på rymmen en helg i februari.
Bilen närmast är Lille Skutt, Henriks föräldrars bil.

Efter dopp, dusch, frukost osv blev det en hundarunda. Gick och strosade lite men nån värme kan man inte tala om!

Testade också vår nya Omnia ugn då vi gjorde frukosten, vi gräddade frukostfrallor /semlor i den - vilket blev riktigt bra!


Lika bra att krypa tillbaka in i den varma sköna husbilen och gotta sig med kaffe, choklad och lite facebook...


... eller lata sig och mysa lite under filten en liten stund...... innan Henrik fick ställa sig vid spisen och fixa middagen.
För det gör han så bra.

Middagsdags! Vet inte vad som hände... men suddig blev bilden! Nåväl maten var riktigt god, vi blev lite för mätta som ju ofta händer. Även nu gjorde Omniaugnen ett bra jobb. Potatisklyftorna blev hur bra som helst. Kommer nog att använda den rätt mycket har jag en känsla av, den lilla burkugnen.
En trevlig kväll igen med lite gott tilltugg och deltävling i Melodifestivalen.Då var 1 Mars här!
Solen visade sig stundvis idag, skönt! Men väldigt blåsigt och kallt var det trots det.
Här är från Båthusudden där vi stod. (ingen ställplats utan en liten småbåtshamn och tror kanske inte att det blir så populärt att stå där sommartid men nu rörde det sig bara nån promenerare förbi. Den ena glodde lite märkligt på bilarna men kanske hen bara var nyfiken.

Det lockade inte att gå i vattnet idag!! Dock tog ju Henriks föräldrar (som vanligt) ett morgondopp. Tokar! ;-)

Sedan åkte vi på en liten kort "trynarrunda" då vi gav oss iväg  hemöver. Vi tog en tur längs gamla postvägen.
Här är vi ut på en brygga vid postvägen och vädrar oss lite.Minnessten.
Drog oss sen till hemkommunen för att fixa lite lunch som idag blev korv med bröd.
En promenad på det, och här sitter Bella och spanar läget på lite rester av Prästötornet. En "del" av Bomarsunds fästning.
Fläktar i öronen idag så Bella ser fartig och farlig ut ;-) Håller ni inte med?

Ja helgerna går som bekant snabbt när man är ledig. Hoppas att sommaren knackar på dörren snart och man kommer ut på nån aningen längre tur i alla fall - om vi har tur.

Passade på att boka plats på campingen vid Elmia mässan i höst också - blir första gången för oss dit och det ska bli intressant. Fick plats på område 2. Ni som varit dit förut, vad är skillnaden på omr 1 och omr 2? Har ni några bra tips?
Tack på förhand!


14 kommentarer:

 1. Roligt att ni är ute och rullar och inte sitter hemma och väntar på våren. Det doppet var modigt, själv hade jag varit stel i hela kroppen efteråt. Så nej tack för mig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Matts Torebring! Jodå nu sen vi skaffade lillebil så har vi rullat på hela vintern av och till när ledighet funnits. Trevligt och skönt! Ja mina (Ninnis) leder gillar inte kyla heller så jag avstår gärna jag också. :-)

   Radera
 2. Hua vilka friskusar som badar! Den tanken skulle vi absolut inte få hahaha.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 3. Trevligt för er att få komma ut med Bobilen på en tur!
  Vi väntar till mitten av April innan hemtagning!
  Friskt att bada redan nu,inget för oss iaf :-)

  Ha det gott.......Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Ja det är verkligen skönt att rulla ut, även om det inte är så långa turer alla gånger. Men bara att komma bort hemifrån är skönt.

   Radera
 4. Kul att ni kommer iväg trots vintern! Men bada.... huh!!!! Vet inte om Elmia tyvärr, har bara varit där en gång och det är så längesen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är faktiskt rätt mysigt att campa även om det är vinter. Nytt för oss för i år också.

   Radera
 5. Härligt med korta turer och vänner. Bada?...ja men det får inte vara för kallt i luften. Ett snabbdopp kan vara skönt ibland även om det är kallt i vattnet.
  Elmias omr 2 lutar ganska ordentligt så ha med klossar mm. Får man platserna längst ner så blir det en rejäl promenad upp och ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HEJ! Okay, kan va bra att veta. Ja klossar har vi (2) i husbilen. Ska bli intressant att se Elmia mässan en gång också.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Imponerad av doppet. Skulle själv aldrig göra de frivilligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är nog ingen värme i vattnet ännu, man kan bra vänta med doppen ett bra tag framöver :-)

   Radera
 8. Trodde det skulle gå att ta bort hela kommentaren då det blivit dubblerat men så enkelt fungerar det inte

  SvaraRadera