Juli går mot sitt slut

Juli månad går mot sitt slut som sagt, och en för oss båda ledig helg, bör ju givetvis tillbringas i husbilen. Efter jobbet på fredagkvällen åkte vi kortast möjligt och hamnade här, i Bomarsund - i vår egen hemkommun.
Uppe vid Notvikstornet tog vi kväll.

Notvikstornet - Tornet på Notviksudden var ett av tre försvarstorn vid fästningen. Det byggdes av  ryska militären under tiden 1832 -1854. Tornet skulle spärra inloppen till Bomarsund från norr, men 15 augusti (?) 1854 anfölls fästningen av brittisk-fransk flotta. En liten del av tornet.
Det hade varit ett fantastiskt mäktigt bygge om det hade fått vara helt - hela fästningen.
Men nu är bara ruiner kvar tyvärr.


Lite utsikt... Den är ju rätt fin i alla fall.


Kvällen smög sig på, och Bella passade på att ta en kvällstur runt fästningen och kollade in solnedgången.


Solen tackade för sig denna dag.

En ny dag gryr, solen gick upp även idag, och efter frukost och sedvanliga morgonsysslor så rullade vi iväg mot Jomala Ytterby för att titta på Rallysprinten.

Här kommer en bil (långt håll visserligen) farande i en kurva.
Skönt att solen visade sig. En bil... har tydligen kastat programbladet så jag vågar inte säga vem det är som kommer här.


En till....


Bella satt lugnt och tittade. Inte en tillstymmelse till att vara rädd eller nåt annat.
Möjligen lite uttråkad på slutet.
Men det var ju inte mkt ljud heller, bara lite precis då någon bil passerade, men inte mer än många motorcyklar mm kan låta då de passerar en då man är ut och gå.


Efter Rallysprinten åkte vi in till stan, träffade Ninnis syster med familj samt lite andra goa vänner och bekanta. Vi for till restaurang Indigo och åt middag, väldigt gott! Sen tillbaka till vår och våra vänners husbil Rulla-Britt där vi satt och pratade och drack lite somrigt bubbel resten av kvällen.
Ungdomarna våra drog iväg på Rock-Off avslutning men vi stannade kvar - det fina vädret drog också sin kos och utåt kvällen blev det ösregn och blåst. Men skam den som ger sig - iväg upp till servicestationen och köpte en pressenning som vi satte upp som vindskydd (kanske inte så snyggt men funkade bra) och fick genast varmare och skönare. Så småningom var det dags att dra sig mot kojen och ta natt.
En ledig och trevlig helg är slut igen och jobbet kallar. 


4 kommentarer:

 1. Smart att skaffa en pressänning till vindskydd hihi. Ni verkar haft en bra helg trots regnet.
  Midnattssolsrallyt var vi och tittade på i Noratrakten för ett tag sedan. Vi kan inget om rally men det var roligt att stå i skogen och se när dom kom sladdandes.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är lite kul. Vi båda gillar motorsport av alla möjliga sorter så kanske man borde leta upp lit emera såna evenemang också då man är över tlll svenska sidan. Ha det gott.

   Radera
 2. Vilken fin bild på Bella i solnedgången! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Freedom! Tack. Ja det råkade sig så... härligt med sommar och hoppas vi får en fin augusti.

   Radera