Hemma igen...

Sista dagen och sista bilden är från Rosella, färjan från Kapellskär och över till Åland. Mycket folk och de packade rätt tätt. Husbilen framför och vi hade inte många cm till godo från husbilssidan till kanten på bilhyllan.
Men däckskillarna varnade att det var nära och att svänga försiktigt.
Jag, Ninni, säger bara - himmel och pannkaka vilken tur att jag slapp köra iland bilen.


Väl hemma väntade goa grannar, kattvaktare och vänner med bubbel på balkongen. Trevligt.

Summa summarum så blev resans kilometrar totalt 4344.
Länderna som vi besökte och såg en liten glutt utav var Sverige, Danmark, Tyskland, Luxemburg, Frankrike och Holland.  Men man besöker dem gärna igen och ser mer utav dem - mycket mer.
Resan blev trevlig och vi hann ju få uppleva lite trots lite krångel.
En trasig vattentank, ett motorhaveri med verkstadsbesök, bromsar som krånglade... en gps-hållare och en säkerhetssele för hunden samt diverse andra småsaker som gick sönder.
Nu blir det att vårda lilla sjuklingen Knasen ett tag och så får man se ifall man kan ta någon liten helgtrip där långt fram i höst... kanske...

3 kommentarer:

 1. En fasa när det är såå små marginaler på färjan. Lite ompyssling och ni hinner säkert med ett bar resor till under säsongen
  Trevligt att läst om eran Europa resa
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej JoY, ja börjar redan längta ut. Få se hur det funkat med tankreparationen nu och så drömma vidare. Lär väl bli kanske någon kortare helgtur framöver något när ledigheterna tajmar så att säga.

   Radera
 2. Tack för era tips om nattparkering på Åland. Gamla färjeläget på norra Vårdö var en pärla, likaså Ångbåtsbryggan, när väl trafiken/handeln längst in på vändplanen lagt sig.

  SvaraRadera