Semestertrip Finland 2021 dag 4

 

Morgonen börjar i princip här. 

Frukost bestående av div. Kaffe, yoghurt/fil, mysli, smörgås med div pålägg samt såklart ägg och juice. 

Mätta i magarna tar vi oss an dagen. Egentligen är det väl mest gubbarna som får sköta motorproblems snacket med de tre verkstäder vi blev rekommenderade att fara och höra med. 

De kliade sig i huvudet, hade lite teorier och det ser ut som om vi skiljs från vårt kära ressällskap här.  Så trist....men det går ju inte att köra m Skuttis som det är nu och verkstäderna ska ha tid också...


Nåväl vi bestämmer oss för att ta en tur på stan, och se hur det ser ut i Salo.



Vi tänkte luncha på stan, hittade en uteservering vilket man ju oftast behöver med hund med. 

Bizzarre hette den. Såg lite speciell ut, men var trevlig, annorlunda och finare inuti men de hade ju ett lite sånt stuk att det skulle va just speciellt. Men servicen var bra och maten jättegod så tumme upp på det.


En egen öl hade de också, Bizzarre.

Riktigt god var den. Man måste ju passa på och testa nytt när man har passligt.

Vi skålade för eländet med Skutten och var glada ändå. Får hoppas det går snabbt att laga.

Vi lämnar Skuttarna campandes på verkstadsparkeringen och for iväg. Kändes dumt men...

Styrde kosan mot Hangö och på vägen hittade vi Frontmuseet och svängde in. Tyvärr var det inte öppet på måndagar men fanns lite att titta på utanför. Hade varit intressant att se om det funnits bilder och mer info iom att Ninnis morfar var vid fronten i kriget, men exakt var osv... 



En Bofors 105 K 34



En korsu, en nästan underjordisk stuga som soldaterna bodde i under kriget. De gav dem ofta olika namn och detta var Gyllene Freden.


Svårt att få en bra bild men med nästa bild kanske ni ser bättre. Ett skarpskytteskydd. 
Usch fy fasen för att ligga i ett "dike" eller liknande med detta som skydd och skjuta och bli påskjuten. Ni ser ju kulhålen....



Som sagt...

Hoppas bilden blev så ok att ni kan läsa texten.



Faktiskt intressant ställe, men synd det var måndag att vi inte kom in.

Nåja, vi drog vidare.


Hamnade enligt plan i Hangö.
Här trivdes vi, fint och mysigt. 
Idag väldans blåsigt men soligt.




Ett monument...



Vi beslöt oss för att gynna en restaurang, eller vara lata eller en kombination kanske och hittade en restaurang vi fastnade för i raden av flere längs vattnet. 
Vi valde Hangö makaronifabrik tror jag den hette. Trevlig en med glada, svensktalande servitörer och jätte jättegoda pastarätter. 
Ett stort plus för att man fick ha hund med både ute och inne. Vi sa då hon frågade om vi ville  sitta ute el inne och vi sa att det måste väl bli inne pga hunden men hon sa att hundar även är välkomna inne. Gött! Men vi valde att va ute och se havet.



Vi strosade omkring i fina Hangö och njöt trots blåsten. Ids inte bomba er med alla bilder, min gamla "padda" är så seg så det tar länge att ladda upp också, så ni får klara er med detta eller gå in på ninnis instagram @ninnyvonne och se mer.
Vi drog vidare till Ekenäs för att ta kväll där.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar