Idag åkte vi från det mysiga Fjällbacka, via Bovallstrand där vi stannade till för att handla lite och äta lite glass. Fortsatte till Smögen och promenerade längs Smögenbryggan. Mysigt ställe och mycket folkvimmel, små butiker, bodar och cafeer etc
Vädret var bra, solen sken - även om det inte råkar se så ut på bilden - men det blåste på rätt bra men tack och lov inte kalla vindar utan snarare lite ljumma.






Var in och botaniserade i en av många fiskaffärer, såg bla dessa charmiga krabbor ;-)  men det blev tillslut att handla räkor och makrill och lite aioli.
Många delikatesser fanns det - nästan lite svårt att välja.







När vi blivit mätta på Smögen så åkte vi mot Nordens ark - en djurpark med/för utrotningshotade djur. Där fanns allehanda djur som tex Manvargar, varg, utter, berguvar, japansk trana, snöleopard,mindre panda, snöget, amurtiger mm mm
Vi var med på uttermatningen - charmigt!!
Det gick bra att fördriva 3-4 timmar där utan problem! Varmt som bara den var det! Men skönt!





Efter alla dessa djur åkte vi för att leta upp en nattplats. Vi åkte till Hunnebostrand och ställplatsen nere i båthamnen. Riktigt bra och tillgång till el och tanktömning samt påfyllnad av färskvatten.
Här är rätt många husbilar - och många sitter ute och njuter av utsikten över vattnet och fina vädret.
Vi hade tur och fick ett par pratsamma och trevliga husbilsgrannar. Så vi fördrev någon timme pratandes om ditt och datt innan myggen kom och anföll.




Tog en promenad runt området, även här väldigt mysigt och "somrigt". Mycket restauranger, barer, små butiker etc längs vattnet och små smala gränder och tätt mellan husen i stan.
Var och vadade ltei i vattnet, tittade på krabbor och små flunderbäbisar (?) som for som projektiler längs bottnen.
Vilket klart fint vatten det är här på västkusten!!






Ja, jag antar ni kan se att här lider man ingen nöd!
Så mysigt!!! I like!











Mumsade lite goa räkor i sista kvällssolen...
"De ska va gött å leva"...











Dagen lider mot sitt slut, och det är dags att säga God Natt efter ännu en skön dag!

Njut av livet - man vet aldrig hur länge det varar.

5 kommentarer:

  1. Visst är Bohuslän vackert. Har tillbringat många somrar där och även stått på ställplatsen i Hunnebo. Fina bilder är det också. Tur ni har med vädret. Älgfarmen har har jag inte besökt, däremot en liknande på Frösön. Ha en fortsatt fin semester.

    SvaraRadera
  2. Matts Torebring29 juni 2011 kl. 10:50

    Vilken kontrast det blev, när jag tittade på dina fina mysiga fiskebodar mot de stora hotellen där vi är i Benidorm. Njut av resan och ha det gott.

    SvaraRadera
  3. Vilka fina bilder! Blir sugen på att åka tillbaka till Smögen, där vi var en helg i höstas. Vi frossade i fantastiska skaldjur då. Krabborna var inte så bra faktiskt, men fina räkor, havskräftor och musslor!

    SvaraRadera
  4. Rekommenderar Handelsmans Flinks handelbod, på Flatön. Evert Taube var ofta gäst där. Bohuslän är en jättevacker plats.

    Maria

    SvaraRadera
  5. HEJ! Okay ja lite mer skaldjur måste man nog peta in när man väl är här! Flatön - ska lägga det på minnet! Kul med lite tips!! Tas tacksamt emot!!

    SvaraRadera