Tierp resan

Helgen 10-12 juni åkte vi iväg ett gäng till Tierp för lite dragrace. Tierp är ju en alldeles ny anläggning, inte helt till hundra klar men väldigt långt på väg, och väldigt fin! För att ha börjat i september förra året är det fantastiskt tycker jag!
Här är ett spännande ekipage som vi såg då vi kom in på campingen på kvällen. Lite annorlunda kan man säga! :-)
En liten del av campingen. Den är stor, vilket behövs. Ännu var det ganska enkelt med bara en plan gräsyta och ett servicehus som heller inte var helt hundra procentigt klart - men som sagt man kan inte begära allt ännu, och med tanke på vilken vinter vi hade senast så är det ändå bra jobbat! El fanns att tillgå och väldigt rent och snyggt. Även vakter patrullerade med jämna mellanrum området så det kändes lugnt och bra!




Min (Ninnis) syster Sussi och hennes Tommy framför vår Hjulius, svalkar sig i skuggan då vädret verkligen var på vår sida - soligt och varmt!! Allis och K-Å sitter vid bordet och funderar på dagens bravader :-)
På den officiella invigningen spelade Idol vinnaren Jay Smith för oss - ja givetvis för alla på arenan ;-))
Hans tolkning av "Like a Prayer" är ju en skön variant.
En helt fantastisk flyguppvisning fick vi se, dels av en "konstflygare" (heter det så??) som gjorde ett helt makalöst fantastiskt nummer - har faktiskt aldrig sett nåt liknande, dels av en par militärplan. Några fallskärmshoppare kom och landade på varsin del a strippen och höll upp Svenska flaggan. Ja en finfin invigning!


Ett gäng eldsjälar och några delägare på Tierp!
Kan inte sägas för många gånger - vilket fantastiskt jobb de gjort, och vilken underbar anläggning de fått till! Alla som jobbade med detta och med helgens tävlingar borde verkligen få en eloge! Många samt rena och snygga toaletter, många ställen att hämta dricksvatten, bra utbud att köpa mat och dryck mm! Snyggt!





Här har vi vår fantastiskt duktige Ålänning Fredrik Fredlund som kör i hojklassen Pro Stock bike. Plockade med sig ett rekord hem.
Gissa om de åländska flaggorna vajade på läktaren?!

Läktare ja, fina läktare! Rymliga och breda. Byggda i limträ och en fördel var att de inte var "öppna" man behövde inte vara orolig att tex väskor eller annat skulle ramla ner. Riktigt bra.
Rymmer runt 20.000 personer!
(hörs det att vi är lite saliga över denna fina arena som dessutom ligger rätt "nära" oss!)
Leif Andreasson på väg tillbaka efter en repa.
En av delägarna i Tierp arena. En fantastiskt duktig grabb - tidigare även sponsrad av Svenska arme´n - inte helt vanligt kanske.

En skön känsla är ju när de riktigt stora bilarna kör - som här tex Top Fuel dragsters. Det både hörs och känns i hela kroppen då de drar iväg! Fort går det och bränslet är Nitromethan - flygbränsle egentligen.
Även doften av nitron då de drar iväg är speciell :-)
Ja dessa monster är en verklig upplevelse att se!
Kommer upp i farter mot 500 km/h på 400 m - det ni!!




Ja, så här kan tidtagartavlan (fint ord) se ut vid målgången då tex en Top Fuel kört... 4,03 sekunder och 490,02 km/h på 402  m!!

Vi hade en skön helg, fint väder, en lugn och helt ok camping nära banan (ca 800m därifrån), ett trevligt gäng, trevliga campinggrannar ja, vad kan man mer begära??
Hit åker vi såklart nästa år igen ifall den svenska EM-deltävlingen körs här även då.

3 kommentarer:

  1. Det där såg riktigt häftigt ut. Första bilden såg verkligen intressant ut. Den här helgen är barnbarnet och tränar på Lunda. Till midsommar bär det av till de Danska Mästerskapen i Roskilde. Det ska bli intressant och se hur barnbarnet står sig i den konkurrensen.

    SvaraRadera
  2. Ni ser ut att ha haft en väldigt trevlig helg med mycket upplevelser.Ha dé!

    SvaraRadera
  3. HEJ! Ja, visst hade vi det kanonbra! Faktiskt skulle jag vilja uppleva helgen igen!
    Kul att ni tittar in även hit till Hjulius bloggen - folk är lite blyga och inte så många "vågar" kommentera! Tycker det är kul att folk lämnar ett litet tassavtryck då de kikat in! /Ninni (matte till Hjulius)

    SvaraRadera