Lite här och lite där

Ja just det, lite här och lite där har vi varit senaste veckorna. Äldsta dotran har haft personbilen mkt för att komma på jobb så då har vi bara haft husbilen till förfogande och har således huserat mycket i stan i den så att Ninni kunnat gå på jobb. Sen har det ju varit lite "happening" i stan nu då det varit Sjödagar och Rock Off och live musik på Ångbåtsbryggan alla kvällar osv så vi har haft det bara bra där i storstan. Trivs riktigt bra och det har varit så skönt att kunna gå på jobb :-)

Sjödagarna huserar i Sjökvarteret men därifrån lyckades jag inte fånga några bilder i år. Däremot har vi strosat en del på bryggorna bland båtar och sjöfolk. Våra föräldrar samt Henriks bror med familj har varit där med sina båtar så man har försökt hunnit träffa och umgåtts med dem också lite.
Lyssnat på lite Rock Off musik endel kvällar, samt agerat "hotell" åt dottern som inte alla gånger velat köra hem efter en kväll på festivalen och ja, nog vi har fått dagarna att gå.

Här har vi flyttat oss ut till Notudden en sväng, en regnig dag. Det har funnits någon sån också denna sommar - även om vi "peppar peppar" haft ganska bra sommar.
Här hade vi sjöutsikt (igen) och nära att gå till Medimar då Ninni skulle på läkarbesök.
Efter att ha huserat mycket i stan men också hemma i hemkommunen så åkte vi ut till klubbcampingen på Möckelö. Där var dessa tu våra enda grannar den natten.
Lugna och beskedliga var de i alla fall.
Men vi njöt av god mat, simmade lite och satt sen och tittade på solen som glittrande gick ner.
Man får passa på och njuta av soliga, lediga dagar.
Snart kommer hösten smygande igen vare sig vi vill eller ej.

Fina släta berg att sitta och mysa på i solnedgången.

...
....

Nu har vi åkt hemöver igen och landat på "vår egen" lilla tomt på berget.
Lugn och ro var ordet. Här sitter vi och tar ett glas vin i väntan på att köttet ska bli färdigt grillat.
En älg smög sig förbi bara några träd bort medan vi satt och åt - tur han höll sig på avstånd.
I morgon väntar jobb igen... men till helgen vankas lite ledighet igen.
So long.

13 kommentarer:

 1. Hej på er !

  Gissa om vi båda längtar till Åland igen.
  Vi brukar ju komma och "hälsa på" flera gånger per år, men i år har det inte varit som övriga år - titta gärna in på vår hemsida, så får ni läsa om allt enände...
  MEN, nästa år då ska vi absolut gästa underbart vackra Åland på nytt !!!
  Må så gott i sommarvärmen !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Härligt! Hoppas man ses nån gång!! Ni är såklart välkomna när som helst till vår lilla kobbe. Kanske skördefesten nu i september? :-)

   Radera
  2. Vi tackar och bockar, men förhoppningsvis lämnar vi Sverige i slutet av augusti eller förmodligen först i början av september för vår efterlängtade övervintringsresa.
   MEN, vi är hemma igen nån gång i slutet av april eller i början på maj nästa år och maj/juni är ju en underbar till på Åland. Hoppas vi ses då !

   Radera
 2. Haha, de där grannarna störde väl inte i alla fall... Fint ser det ut påbilder a!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Haha ja de var väldigt lugna och fredliga.

   Radera
 3. Så härliga foton! Ni verkar ha haft det bra! Ha dé fortsatt gott! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. HEJ!
   Ja såklart skulle man ju vilja kunna åka iväg lite längre och lite mer, men endel år blir det inte alltid som man tänkt sig, och som man önskar. Men det kommer hoppeligen fler år. Har ju turistat på egen ö i stället. På gott och ont. ;-)

   Radera
 4. Det ser nästan ut som ni lever i en turistbroschyr. Med dessa underbara vyer mellan himmel och hav och de färger som bildas. Så vackert så man nästan tappar andan. Njut av den underbara sommaren så länge den finns. Kram 3 M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!!
   Ja, Åland är nog fint, spec sommartid!! Synd att många tycker det är rätt dyrt att ta båten över hit. Men som sagt tips för de flesta åk inte Stockholmsbåten det är mkt dyrare. Eckerös "husvagnsturer" och Rosella är nog billigare då.

   Radera
 5. Svar
  1. Tusen tack! Vad glad man blir av alla fina kommentarer.
   Ja som sagt Åland har fin natur! Har fått njuta av sommar, hav och båtar en hel del då vi varit mkt runt här pp kobben och mkt i stan också där det är nära till vatten överallt också.

   Radera
 6. Ni har fin natur på Åland. Minns att vi var ute på kobbarna långt från Mariehamn i min ungdom. 60 talet. Skulle villa åter uppleva Åländska särgården och även ta mig över till Finland.
  Får se om man kan göra detta någon gång.
  Mv
  Nisse
  http://carthago.bloggagratis.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. HEJ!
   Ja välkommen till Åland! Rekommenderar högsäsong då det är mer öppet och mer "happening". Ta god tid på dig/er och om du vill åka skärgårdsvägen till Finland så ta tid så du kan övernatta på någon av skärgårdsöarna/kommunerna så slipper du billigast undan. Annars kostar det en "liten" (host) slant.

   Radera