Ännu en dag i Turku

Dagen D är inne och mamma skulle in på operation. Pappa Pigge, maken Henrik och jag (ninni) fördriver dagen i Åbo och väntar på att op ska bli klar.
Vandrar runt på stan och fikar och äter och ser oss omkring.
Vädret är allt från mulet och lite "regnsjukt" till sol.Bor ju på "bortre" sidan ån, så vi tog den lilla färjan över Aura å för att komma till centrum. Den går hela tiden över och är givetvis gratis och man kan per fot och cykel komma över enkelt.Efter en dag på stan gick vi upp och hälsade på mamma på sjukhuset då hon kom fr uppvaket. Ena benet lydde inte och efter nån timme beslöt läkarna att operara om henne omedelbart. Så nu ännu mer väntan, oro och tumhållning.
Det måste helt enkelt gå bra!
Vi gick och åt middag på ett ställe som tidigare hette Herman, men nu är Stefans Steakhouse, ett fint, snyggt ställe med sluga priser och god mat och bra service. Mättare än mätta blev vi.

När vi kommer ut från restaurangen står en massa hojar uppställda längs ån. Många tjusiga hojar - varför? Ja, det vet vi eg inte, om det bara är nån slags stor "onsdagsträff" med massor av hojar eller nåt annat men många var de!! (detta är bara en liten del!)

Sitter nu i husbilen och ser ut över denna kvällsvy. Helt okay vy måste jag säga, och ån är spegelblank.
Önskar bara att allt går bra nu !!
Godnatt från Aura å och Hjulius.

5 kommentarer:

 1. Hoppas allt går bra! När jag var liten trodde jag att atan hette Turku-Åbo. Jag hade en karta på väggen och uppfattade det så, i många år. Blev sååå förvånad när jag fick veta att det bara var Åbo ;)

  SvaraRadera
 2. Åbo är en stad som vi gärna besöker då och då. Transporten dit svarar Silja Line resp. Viking Line för (husbilen brukar få stanna hemma).
  Bor gör vi gärna på Hotel Hamburger Börs och i stan vimlar det ju av trevliga restauranger.
  Må så gott !

  SvaraRadera
 3. Jo vi har ätit på restaurang mest hela tiden. Gott, men men rullar ju fram nu.

  SvaraRadera
 4. Hoppas operationen gått bra. Åbo är en fin stad, men nu är det många år sen jag var där. Trevligt att få se vyer därifrån. Kram Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Roligt se lite Åbo-bilder, där har man tillbringat ett antal dagar.... :)

  SvaraRadera