En tur till Åbo

Dags för en tur till Åbo, för att agera "färdtjänst" för Ninnis mamma som ska operera ryggen. Då hon är nyopererad skulle hon inte få sitta med det samma, utan måste ha liggande transport hem så då blev Hjulius tillfrågad och då vi råkade vara lediga så ställde vi givetvis upp.
Här åker vi mot skärgården och passerar här över Vårdö bron som de för tillfället bygger om, och den kändes rätt smal tyckte tre fjärdedelar av oss.


Skramlar på med skärgårdsfärjorna, och här är ett foto taget med mobilen ut genom ett smutsigt fönster från båtcafeet. Detta är när båten stannar till vid Kumlinge.
Vädret första dagen var väl lite "så där", lite halvmurrigt, nästan som man trodde att det skulle komma lite regn men det slapp vi som tur var.
Vi rullade sakta vidare, och efter en par båtturer till så närmade vi oss sakta men säkert vår destination.
Solen kämpade envist på att visa sig men det gick lite trögt.


Väl framme efter lite parkeringsletande hittade vi en parkering som inte var tidsbegränsad.
Vi ville vara någorlunda centralt så att vi hade gångavstånd in till centrum, och också finnas hyfsat nära sjukhuset.
Mamma själv klarar inte att gå många hundra meter just nu med sin rygg, så för hennes del blir det taxi till sjukhuset, sen hämtar vi upp henne där utanför då hon "släpps".
Står precis intill Aura å, och har riktigt fin utsikt egentligen. Här en bild tagen på kvällen.
Utsikt i kvällsmörkret från husbilen. Aura å i förgrunden och fartyget är Sigyn - tyvärr lite mörkt här.
Skorstenen som lyser är Åbo Energis skorsten och  på den lyser siffror.


Lite svårt att få en bra bild på håll.
Vi funderade först vad siffrorna betydde på skorstenen men med dotterns en gammal skolkompis hjälp och lite google så fick vi reda på följande:
Siffrorna på skorstenen är ur Fibonaccis nummer sekvens från 1 till 55. Dvs 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55. Man adderar alltid de två tidigare numrorna för att få följande. Det hade utlösts en tävling för ett konstverk som skulle pryda skorstenen, och en italiensk konstnär, Mario Merz, vann tävlingen med sitt bidrag 'Fibonacci Sequence 1-55'."Lite suddigt blev det, men hur som helst så var det rätt mysigt att sitta och se ut över stan, ån och de båtar som gled förbi.
De kom ju just framför vindrutan på bilen så att säga.
Å med denna lugna å-bild hälsar Hjulius God morgon till ytterligare en ny dag. 
Idag "gäller det" och hoppas läkarna är skickliga!
Lycka till nu mamma och svärmor !!

1 kommentar:

  1. Sommartid kan man nästan avundas er och livet på Kobben. Blir man sjuk som din mamma, är det nog bra med öppna vatten eller båtar som kan gå. Hoppas allt går bra. Kram

    SvaraRadera