Hjulius flyttar hemifrån

Vinkar Hejdå till husbilen Hjulius som tagit oss många mil, till många fina platser och som vi haft mycket kul med.
Nu är husbilen såld och flyttar till ...England...
Vi håller på och letar nåt aningen nyare, en spridens ny husbil har vi inte råd med och vill inte ta lån för att köpa en precis ny heller. Eftersom gamle Hjulle dugit åt oss hittills, så tror vi att en några år nyaRE bil blir bra också.
Vet inte ännu helt vad det blir för märke, eller modell eller så men lite mindre kan den gott få vara då barnen sällan är med oss ut på semestrar längre.
Men vem vet, så småningom kanske det kommer uppdatering här vad det blir för ny "familjemedlem" i vårt hushåll.
Så hoppas nya ägarna ska ha lika skoj med Hjulius som vi haft och trevlig helg till er alla.

7 kommentarer:

 1. Spännande för Hjulius... och spännande att se vad ni hittar för husbil!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Freedom! Ja den som väntar får se. Inget lyxåk blir det inte - plånboken är för tunn för det.

   Radera
 2. Känns det inte tråkigt att Hjulus ska flytta? Fast det blir ju spännade att få leta en nyare bil också. Lycka till med det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maggan och Ingemar! Både ja och nej det sitter ju en del minnen i bilen så att säga, och vi har haft trevligt med den. Men känns bra att byta också. Spännande.

   Radera
 3. Ja nu har vi bestämt os för bil. Blir en riktigt liten helintegrerad rackare. Under 6 meter. Orsaken till bilvalet är att vi stannar i princip aldrig på campingplatser. vi vill vara i städer och turiststråk. Och det är inte så lätt att hitta parkering för 8-9 meters bilar i städer i varken Sverige eller Europa.

  Dock hade vi stora krav på inredningen. Plåtisar gick bort, allt för trånga och små kök. Kylen ska inte vara under köksbänk, för det tar bort köksskåp, som det ofta är ont om. Det ska finnas separat dusch med duschväggar utan fönster eller skarvar. så man vågar använda den flitigt. Det får inte vara några impotensbäddar, dubbelsäng vill vi ha. samt en mysig sittgrupp, gärna ihop med snurrbara framstolar.

  Hitta det på en bil i 20 000€ klassen är inte lätt. Jag lovar.
  Men vi har hittat en modell. som även hade vattenburen värme som plus.

  Men avslöjar inte än vad det är :-)

  Henrik

  SvaraRadera
 4. Ska bli spännande att följa er framöver också!! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellen! Ja vi kommer nog uppdatera så fort vi är på G . Skönt att Hjulius fick rulla vidare så att säga. Ha en fin resa hörni!

   Radera