Nykomlingen på gränden

Igår var vi och hämtade vår, för oss, nya husbil. För just "ny" är den inte men som sagt ny för oss.
Det blir lite kontrast mellan gamla Hjulius  som var dryga 8 meter lång, rymlig och förvaring så det räckte till ett helt kompani - under åren med Hjulle så lyckades vi aldrig fylla upp alla skåp.
Denna lilla filur är betydligt mindre, men den räcker åt oss. Vi är ju väldigt sällan fler än två då vi far iväg på turer med den. Flickorna börjar bli stora och har sina egna liv och intressen, och oftast dyker de upp bara på nån middag i bilen nu och då, så nu blev det som sagt en mkt mindre bil.
Den är ju x antal år nyare än vad Hjulius var,  är billigare både att köra och att ta över på färjor och dylikt.
Så här ser den nya familjemedlemmen ut. En Knaus med en fantastisk längd på 5,25 meter. :-)
Så även om vi hänger cyklarna bakpå så kommer vi under 6 meters gränsen.

Vi åkte tillsammans med Henriks pappa till Östhammar igår, på Finands självständighetsdag by the way, och hämtade hem bilen. Väldigt nöjda med försäljaren och firman vi köpte från. Trevlig och bra service.


Här sätter de fast tillfälliga gröna brickan.
Så snart bär det av ...
Jag var lite så där smånervös först då det var lite glittrigt på vägen och frostigt i vägrenarna, och bilen hade bara sommardäck men det gick galant.
Vinterdäck (dubbfria) är beställda.

För övrigt hade han flere fina nya bilar inne i sin lilla hall, men vår plånbok var för tunn för att köra ut nån av dem.


I väntan på att åka till färjan vek vi in i Östhammar till Adas Kaffestuga och åt lite lunch och fikade. Ett mysigt ställe, med gott fika och trevlig personal.Nere i Grisslehamn satt vi i bilen och tittade runt, testade, kände in och ... ja väntade in färjan också.

Som sagt liten är den, men det känns bra så här långt och enligt Henrik så var den stadigare och skönare att köra än gamle Hjulle var.

Väl hemma så måste ju lilla hundis Bella få komma ut och inspektera nyförvärvet. Hon har ju fullkomligen älskat att åka husbil!! Så fort man plockat lite grejer eller så så har hon suttit standby och väntat ivrigt och rusat direkt till husbilen så att hon inte ska bli "glömd" hemma.
Hon fann sig direkt till ro och vi plockade i lite grejer som bestick, muggar och annat livsviktigt ;-) och satt sen en stund och njöt och tittade på "Så mycket bättre" innan vi faktiskt hör och häpna gick in och sov. Men snart ska det nog bli en premiärtur.

Ja ni lär säkert få se mer utav den lille så småningom.12 kommentarer:

 1. Stort grattis till den nya husbilen !!!

  Soliga hälsningar från Benidorm
  Gerd och Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack så mkt Gerd och Bosse. Hoppas ni har det riktigt gott där nere!!

   Radera
 2. Grattis till nyförvärvet!!! Hoppas att ni kommer att trivas i nya bilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders och Birgitta! Tack så mycket, och vi hoppas också på att allt ska gå bra med bilen och på många trevliga turer.

   Radera
 3. Gratulerar till den "lille" :) Vi hade en Bürster för många år sedan och den var också 5.45 m då fanns våningssängar, dusch och toa. Det vi saknade var frys och ugn men det har vi nu. Säkert får ni många trevliga reseminnen även med den nya husbilen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej! Ja tackar och bockar!!
   Ja man får bo in sig lite och se hur allt är, var saker och ting blir bäst att förvara, hur allt funkar osv osv. Vi har ju haft frys och ugn och micro osv så vi får se nu när man ska lära om sig med "burkugn" - heter de Omnia va? Spännande tider.

   Radera
 4. Grattis till nya bilen! Då kan ni köra på många små vägar och in i städer. Det var några gånger när vi for ner, som vi inte hittade parkering till vår bil och ändå är den under 8 meter. Lycka till! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellen!!
   Tackar!!!
   Ja vi är ju gärna i städer och far gärna genom små byar och samhällen osv så det blir nog säkert enklare med denna. Ninni har ju inte fått köra Hjulius då den krävt lastbilskort och N bara har personbilskörkort, så får se hur det blir nu :-)
   Det är allt lite ovanligt när man kommer upp längs gränden här att se den lille filuren stå här istället för långa Hjulle. Men allt är en vanesak. Han är rätt söt i alla fall :-))

   Radera
 5. Grattis! Ser jättefin ut! Blir enklare att fickparkera! Jag läser bloggar via Bloglovin som vanligt, men kommer kanske kommentera mer sällan, har begränsat Internet och vågar inte öppna för många sidor... rädd att Internet ska ta slut... Varma hälsningar från Normandie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Freedom!!
   Tack!!
   Ja den blir nog smidigare att köra med och svänger på en femöring ungefär ;-) Stadigare att köra var den tydligen också sade Henrik. Jag har inte prövat ännu - men en vacker dag kanske...
   Ja hoppas ni har det riktigt bra skicka gärna lite sol och värme hit upp :-)

   Radera
 6. Härlig längd på bilen,hoppas att Ni gör många resor med den och förhoppningsvis så syns vi på Europeiska vägar 2015

  SvaraRadera
 7. Vilken fin julklapp till familjen. God Hjulis.

  SvaraRadera