Helgtur hemma på kobben

Ledig helg så efter jobbet bar det iväg ut en sväng med vår lilla husbil igen. Denna gång fick det bli hemma på holmen, men det kan ju vara skönt det också - att bara komma iväg hemifrån och mysa i husbilen lite.

Åkte iväg ut mot Lemland denna gången och stannade till i ett mycket blåsigt Norrby vid Norrby brygga.
Satt och gottade oss lite med tv, dator, godis och varann. En mysig kväll då vinden riktigt rev tag i husbilen, och ven utanför.Här stod vi, vatten på två sidor om oss. Går säkert inte att stå så här fint sommartid då det garanterat är fullt av badande människor på strand/brygga samt vid den lilla båthamnen. MEN den här årstiden var det ingen trängsel vid någotdera.
Inget dopp blev det heller då isen låg rätt så tjock vid bryggan. Vi njöt istället av värmen i husbilen.


Lördag förmiddag efter sovmorgon och frukost promenerade vi i riktigt skönt väder. Vinden hade mojnat lite, solen visade sig och det var riktigt fint faktiskt och en rejäl promenad blev det i omgivningarna.


Efter promenaden tyckte Bella att det var dags att åka vidare och nosa in nya omgivningar. Hon verkade hota att själv ta ratten i egna tassar om inte husse satte sig bakom ratten.

Tog en sväng ut mot Herrön och såg Viking Grace passera så snyggt, rullade på lite småvägar och såg oss omkring i Lemland innan vi styrde kosan mot Maxinge för att handla lite samt fixa käk och ta en liten hundarunda.

Sen var det dags att dra oss mot våra vänner Anders och Lisen (Rocky) för att ha lite "talka" på caravanklubbens medlemskort.
Men först lite skumpa ute i Knasen, som utlovat när vi fått Hjulius såld. Kex och ost slank också ner märkligt nog. ;-)


Sen in och skriva ut, skära till, sätta i plast och laminera lite medlemskort för caravanklubbens räkning.
Med lite vin till så gick det som en dans.
Lite mer kex och ost, en massa babbel och kvällen rann iväg och blev natt och vi tassade ut till bilen igen och sov gott som vanligt.Snart har en helg gått igen, och arbetsveckan knackar på dörrren. Då vi lämnat A&L åkte vi via Maxinge igen , och handlade lite innan vi styrde kosan hemåt. Väl hemma fick Henrik nåt "pysseldille" och mätte, tittade, mixtrade, fixade, planerade och funderade på diverse lösningar, anordningar, garderobshyllor och annat småfix som underlättar och gör det mer funktionellt i den lilla bilen. Här står han på huvudet och funderar på en finurlig lösning i ena skåpet.
Med tiden "faller" nog allt på plats.

Sammanfattning; en skön, ledig helg har gått och det är alltid lika skönt att vara i husbilen - det är som man slappnar av på ett annat sätt än hemmavid. Längtar redan ut igen.3 kommentarer:

 1. Låter som en helt underbar helg! Man behöver inte åka långt för att ha det bra! När vinden viner, kan man få känna sin litenhet, liksom solen gör att man sträcker på sig igen! Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej "Ellen"!! Ja så är det. Det kändes nästan lite mäktigt när vinden tog i som värst. Det var otroligt skönt att åka ut och rulla lite även om man var hemmavid så att säga.

   Radera
 2. Ni är tuffa som ger er ut i vintern! Söt är den ju också er lilla husis... och lättparkerad gissar jag!

  SvaraRadera