En tur till Kistamässan och Uppsala

Dags för Caravanmässan i Kista och samtidigt en ledig helg - vad gör man då? Jo, tar lilla husbilen och far iväg på en tur.
Husbilen har vi ju använt sen vi köpte den i början av december så den var packad och klar så att säga, så efter avslutat jobb på fredagen så åkte vi iväg mot hamnen och tog Rosella över till Kapellskär.
Hade tänkt äta a´la carte på vägen över men det var fullbokat så det fick bli buffe´det gick ju det med, mätta blev vi.








Åkte raka spåret till Kistamässan och sällade oss till övriga husbilar på parkeringen utanför, det var rätt många ändå då vi kom på fredagskvällen. Men vi var nog minst :-) 100 kr kostade parkeringasvgiften för ett dygn - helt överkomligt.
(ska vi vara riktigt noga så är bilden tagen dagen efter, då det var så mörkt då vi kom fram)






Efter frukost gick vi och betalade in oss på mässan. Många husbilar, husvagnar, campers etc fanns det att se och känna på både stora och lite mindre även en liten "hus-cykel" :-)















En liten bil mötte oss i aulan, en Mercedes, inte direkt en husbil, inte en camper utan nåt mer "mitt emellan" ;-)

















En lite halvtaskig bild från den röd-lila bilden på bilden ovanför. En liten rackare för den som vill åka lite mer spartanskt. Men annorlunda var det ju i alla fall.
Här har jag kapat huvudet av maken på bilden ser det ut som, det är ju då för att han står där taken blir förhöjt. Men kanske inte riktigt är bekvämt för den som närmar sig 2 meter i strumplästen.












Här var en rätt tjusig Dethleffs Globetrotter om inte minnet sviker.
Snygg på både utsida och insida - men även på prislappen ;-)










Här är från insidan av Dethleffs bilen från bilden ovanför. Tjusigt kök som föll Ninni i smaken :-)
Men har haft en stor bil, och ny krympt ner den som sagt då barna sällan är med och det känns enklare och smidigare med en mindre på flere sätt och billigare för plånboken också. Visst en ny bil är alltid kul och fin - men vi är jättenöjda med vår Knasen och faktum är då vi gick runt på mässan och in och ut i så gott som alla bilar att vi inte hittade nån i samma "storlek" som vår lilla och som har lika bra planering ändå.
Men visst är det kul att drömma lite.









Här är en rätt liten husbil med hyfsad planering enligt vårt tycke - men lite ändringar skulle vi velat göra om vi fått bestämma. Men alla tycker ju inte som vi och den här passar garanterat nån som handen i handsken också.










Som sagt många bilar och vagnar fanns det av allehanda modeller. Mycket folk var det också men däremot inte mycket tillbehör. Det var lite synd tyckte vi.









Här var en lite kul camper. Med ett litet "burspråk" för den som är liten och smidig, eller kanske hunden :-)










Inifrån campern.














En av de större pjäserna - en Morelo. Våran Knasen hade sett ut som en liten hundkoja bredvid denna.










På scenen var det program mest hela tiden. Här koras årets ställplats. 2014 blev det alltså Degerhamns ställplats på Öland. Grattis.

















Även Nanne Grönwall underhöll på scenen. Bilden blev inte den bästa då det var mycket folk, svårt att komma längre fram för att få en bra bild så det var "lyft-händerna-det-högsta-du-kan-och-ta-ett-kort-och-hoppas-på-det-bästa-modellen" som gällde ;-)
Hon är ju inte heller den längsta person som gått i ett par skor så hon syntes inte så bra när man stod en bit bak.











Här är den lilla ja du vad ska man riktigt kalla den? Cykelhusvagn? Cykelvagn? Campingcykel? övernattningshoj? Campingploj kanske?
Enklast möjliga, och besök av mygg tror jag man får ;-)













Här är fotot taget in i "cykel-vagnen" bakifrån. Närmast till vänster en liten sittplats, på höger sida en "säng", och tittar man noga ser man styret där längre fram och lite halvt under sängen så att säga. :-)















Som sagt får man önska så skulle det vara trevligt med mera tillbehör till bilar och vagnar av alla kategorier.
Vi fick med oss en matta och en Omnia ugn i alla fall. Även en liten kokbok med rätter att laga i Omnian - ska bli spännande att prova. Vi har ju ingen ugn nu, i lilla Knasen, så en sån här underlättar och ger mer variation hoppas vi.





Efter timmar av traskande, tittande, kännande på husbilar så begav vi oss iväg på rull igen.
Här säger vi bye bye till Kistamässan.















Vi åkte mot Uppsala.
Där besökte vi igen den indiska restaurangen New India - fantastiskt god mat och personalen var också trevlig och vettiga priser. Bara plus alltså.
Väldigt, väldigt mätta for vi och parkerade för kvällen och inväntade Melodidfestivalen.











Redo för mellokväll i husbilen.
Gott att äta och att dricka och vi hade hur gott och skönt som helst.
















Ingen bra bild nej, men ute började det snöa lite samt blåsa lite grann, men vi hade som sagt varmt och skönt.
Termometern visade på mellan 23-26 grader inne så inte kan man klaga.














Söndag morgon - vädret var skönare nu än kvällen innan. Rätt så skönt att öppna husbilsdörren och titta ut och se solen lysa så skönt. Inte så dum utsikt till frukosten. Sen bara måste vi ut på en promenad trots att vi inte hade nån fyrfota vän med oss.












Efter promenaden drog vi vidare från vår nattplats, mot Ikea och Jula här i Uppsala och senare ut mot Norrtälje där vi handlade lite till, och köpte oss varsin hamburgare på Vickningen, vilka smakade helt ok. Rejälare mat fick det bli på färjan hem sen, så man hade nåt att fördriva tiden med.
En helg har gått igen, en skön och alldeles...bra... sådan!






4 kommentarer:

  1. Tack för provsmakningen inför Elmia om ett halvår. Hoppas att Kabe fanns där också. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Matts Torebring, ja de fanns där också. :-) Undrar om man skulle lyckas ta sig till Elmia nåt också.

      Radera
  2. Caravanmässan i Kista har vi besökt mycket snö kallt och halt i Stockholm. Körde på sommar däck det slirade ordentligt i några gathörn. Sedan var vi ute i 4,5 vecka. Till Norrtälje och så vidare till Mora.
    Nyfiken som jag är var hittade ni plats i Uppsala så här års?
    Ha det bra
    Nisse

    SvaraRadera
  3. Ute vid Vaksala kyrka är det lugnt och bra att stå 500 meter till Gränby centrum. Vi har stått där ett flertal gånger. Dock är det svårt att hitta en lugn plats i centrum i Uppsala.

    SvaraRadera