Semestern dit näsan pekar dag 19

Vi startar upp morgonen med frukost som vanligt, hundkissarrunda och så rullar på gm diverse orter bla Gülzow, Schwarzenbek, Elmenhorst, Talkau, Mölln och kommer sen till Lübeck. Där tar vi en liten paus.

Inte det allra enklaste namnet att uttala antar jag...

Finns nåt tjustigt hus i Lübeck också och en massa folk.
Vi tassar omkring och letar någonstans att äta lite lunch.
Lübeck ännu.
Är man i Lübeck måste man ju in till marsipanhuset, Niederegger.
Jättegod marsipan, hur många olika varianter som helst, stora som små, utformade som gu vet allt mellan himmel och jord.
Blev inte många bilder tagna här denna gång - vet inte hur man kom av sig så...
Vi knatar vidare och hittar sen en restaurang där det äts lite mat igen. Tänk att man alltid behöver mat. I denna värmen vi haft i sommar lockar det inte så många gånger att ställa sig vid spisen och steka eller koka.  Men man ska ju se till att restauranger, barer och cafeer lever också och jaaaa - vi har lagat mat xx antal gånger i bilen också, don´t worry. Vi måste ju leva upp till de snåla campingjävlarna ni vet ;-) Nej skämt å sido.
Vi drar vidare, till Heiligenhafen och en Callebutik.
Henrik shoppar loss lite grann - ninni försöker dra i handbromsen men nu verkar just den handbromsen vara ur funktion ;-)
(sen säger de att kvinnor är shopaholics)

Idag är det faktiskt lite svalare, bara 29 grader i skuggan. En topp mitt i dagen då det var 32 i skuggan. Men i det stora hela har det legat runt 29. Hyfsat.
Vi längtar lite hem, och hoppar på färjan till Danmark.
Fick vänta tre båtar innan vi kom med, men det går ju förvånansvärt fort ändå.
Här är vi på väg att rulla ombord.
Så rullar vi vidare och tar oss över Öresundsbron.
Fint väder så sikten är fin.
Polis och tullkontroll då man kommer över bron.
De pratade svenska och var trevliga och artiga.
De ville se våra pass och så Bellas - men det enda de kollade i Bellas pass var att rabiesvaccinet var i skick. Inget annat. De kontrollerade inte ens att vi hade rätt hund med oss, inga chipnummer eller liknande.
Men men inte vårt bekymmer -  vi har papren i skick så vi har inget att dölja.
Vi rullar på upp mot Växjö, poppandes lite partymusik och pratar och skrattar om ditt och datt. Kvällen kommer och mörkret smyger sig på och vi tar natt på en parkering i Växjö. Vid Växjö boulesällskap. Lugnt och stilla.

1 kommentar: