Dag 16 Masnedö - Öresundsbron - Ystad - Örkelljunga - Hinnerydssjöarna

 Vi är lata som många dagar och kommer iväg först vid 10- tiden. Vi far över Öresundsbron och är åter på Svensk mark. Inte en enda gång under resan har vi behövt visa pass. (Bara då checkade in till Eckerölinjen hemma på kobben) . Ändå har vi tagit oss mellan x antal länder.  På en resa nåt tidigare år ville de bara se våra och hundens pass när vk kom över Öresundsbron - men de kollade bara hundens rabiesvaccination den gången, men de kollade inte chip så de visste ju inte ens om hund och uppvisat pass hörde ihop. Konstigt tycker vi. Men vi har ju papren, vaccknationer i skick så ingen skillnad för oss men tycker det är lite konstigt. 

Nå hur som så stannar vi i Ystadstrakten och går en liten sväng, men hu vad det blåste kallt. 


Vi hittade en vagn som sålde indisk mat så vi tog take away till husbilen och åt.

Otroligt pratsam man i kiosken, hade kunnat prata bort hela dagen om han inte hade behövt göra käk. 



Det blev chicken madras och portionerna var enorma. Vi orkade bara med en av de två portionerna så nu finns det att värma. 


Vi for sen en sväng till Bengt i Örkelljunga. Kollade på diverse tillbehör, letade en tjusig husbilsservis men hittade inte riktigt nån jag föll för. En annan gång kanske.

Stort plus för att hundar var välkomna in, så behövde de ej vara utanför, i bil(givetvis inte i värmen), eller att den ena partern ska vänta utanför. 



Strosade först i nybilshallen. 

Fanns många fina bilar, nya, fräscha och lyxiga men ändå ingen vi blev förtjusta i.



Många husbilar fanns det som sagt. 

sen gick vi i begagnathallen samt de utanför. Blev inte att ta kort där av nån anledning.

Hittade bara två tänkbara begagnade. En var ungefär i vår nuvarande bils storlek  men lite bättre planerad.  Sedan en som var i vårt tycke jättebra planerad men i största laget.  Hur som blev det inget köp nu 😉


Besökte macken,  som dessa två coola bilar.



Lite annat än min "guldiga Greta" där hemma. 

Vi letar upp lugnet, tar en fricamping vid en liten sjö. Gör lite kycklinggryta och sen bara latar vi. Jisses, jag behö er nog svmaskas för "latmasken" efter denna semester.

Tjillevippen, pöss å häääjj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar