Dag 2 Norrtälje - Oxdjupet

Efter en god natts sömn, och inte har vi frusit heller, så tog vi en liten promenad och sedan iväg och handla lite mat på Coop för att sen åka vidare. Via Täby Centrum och inhandla en "billaddarkabel" till datorerna och sen iväg mot Waxholm och med färjan över till Rindö och Oxdjupet.

Vädret var fint och soligt, men senare kom några moln så det blev lite blandad kompott.
Temperatur på morgonen ca -8 och senare utåt dagen runt -6 grader.Parkerade här vid Oxdjupet. Fint ställe och färjorna stryker nästan förbi bilsidan.
Även fina områden att promenera runt i.
Ensamma var vi hela dagen, inga andra husbilsgrannar kom.

Oxdjupet är ett sund i Stockholms skärgård som är en huvudfartygsled så många färjor passerar här. Rätt så mäktigt att se dem glida förbi.Promenader i området blev det några stycken och här finns ju en gammal försvarsborg som uppfördes 1870-1877 och kallas Oskar-Fredriksborg, och mitt emot som syns här på bilden så ses Fredriksborg om minnet är med mig.

Själva fästningen är väldigt stor och ändå lär det bara vara en liten liten del som syns ovanför marken.
(här ses en liten rundel av fästningen)Ca -6 grader och lite småblåsigt men det gjorde inte så mycket. Tog lite promenader och kikade på vinterns konstverk längs vattnet.
Inte den bästa fotografen och inte de bästa bilder då det numera nästan alltid blir att använda mobilkameran istället för att komma ihåg att ta med sig vanliga kameran.


In i husbilsvärmen och äter lite gott, dricker lite gott, slappar och ser på tv och på alla stora båtar som glider förbi - så nära så man galant skulle kunna gå ut och kasta snöboll på dem.
Sundets bredd är ca 180 m på smalaste stället och djupet varierar tydligen mellan 38 och 17 meter så man kan tänka att färjorna eller snarare kaptener och styrmän får hålla tungan rätt i mun så att säga när de åker igenom här.
I mörkret såg de rätt tjusiga ut.

Vart färden bär i morgon vete katten, får se. Tips kanske?


1 kommentar:

  1. Ser härligt ut. Visst är det en trevlig plats att vara på. Häftigt då båtarna komme så nära. Oftast lugnt och skönt. Vi har varit där tre gånger och aldrig några grannar.

    SvaraRadera