Fortsätter utforska vårt lilla Åland


Kvällen innan Kristihimmelsfärdsdag tog vi och rullade ut till grannkommunen Saltvik. Egentligen hade vi "no idea" vart vi skulle åka - bara ut en sväng och slappa i husbilen så vi hamnade så att säga vid foten av Ålands högsta berg Orrdalsklint. 
Högt är ju fel att säga egentligen, då det bara är ca 129 m ö h men trots allt det högsta vi har här på kobben.
Ute i ingenstans med åländska mått mätt så tog vi kväll och såg på tv och lyssnade på regnknattret på taket.
På morgonen tassade vi iväg ut på promenad och tänkte oss upp på berget. Det var inte det lättaste :-/ Inga skyltar och dåligt utmärkt över lag tyvärr. Inte underhållet nåt vidare, och trappan kändes väl inte helt hundra säker att gå på. Men Bella  lurventass var modig och klättrade på bra i trappan och det krävdes nog både mod och smidiga tassar :-)
I övrigt är det en mysig liten promenad - men som sagt kunde märkas ut och underhållas lite mer för som ett litet picnic-mål för barnfamiljer etc är det säkert kul!
Här har vi kommit upp på toppen. Det blåste bra i päls och öron hälsar Bella. Men utsikten är finfin här uppifrån. Det har funnits en liten grillplats men även den var mera förfallen. Ett litet utkikstorn fanns men det var inte så mkt att hänga i julgranen så att säga. Såg ut som det funnits nån form av små infoskyltar där också men de fanns inte kvar tyvärr... eller så var det önsketänkande av oss att det borde vara såna där.
Utsikt åt ena hållet...
Så småningom fick vi meddelande från bekanta i husbilen Rulla-Britt att vi skulle komma till Geta Bergen och dejta dem.
F och J som har husbilen Rulla-Britt hade inte varit in i vår Knasen så det blev lite husesyn.
Men före husesynen blev vi bjudna till Rulla-Britt på smörgåstårta och gräddtårta samt lite gott att dricka.
Vi gick förståss även in i cafeterian / restaurangen Soltuna och köpte oss lite kaffe, lite vin, öl och en flaska skumpa som svåger Tommy bjussade oss alla som ville ha på.
Det tackar vi för.
Så småningom for R-B gänget till Stallhagen för att äta middag. Vi hade redan handlat det vi skulle ha till middag och behövde äta upp det, så vi åkte ner till Bomarsund  där vi testade en enkel men god rätt i omnian igen.
Grisinnerfile fylld med vitlöksost, samt sås med chili, och potatis - blev rätt gott om man får säga så utan att skryta. Men kan ju passa på att tipsa om facebooksidan "Snabblagad mat för campare" där kan man få många goda, enkla tips att göra i sin husbil/husvagn.
Efter maten blev Ninni och Bella lite rastlösa så vi började promenera hemöver medan Henrik fick "köra igång diskmaskinen" eller vad vi ska kalla det.
Gick längs ruinerna av fästningen och hemåt. Det mulnade på och värmen den ville inte riktigt visa sig.
Passerade Plattertallen vid Skarpans. Varför den kallas så vete katten men tydligen gör den det. Den verkade ha några år på nacken.
Googlade lite för att se att namnet på tallen var rätt och fick väl inte allt för många träffar men bl a denna om gamla Postvägen på Åland. Lite kul då ena bilden var på vårt gamla hus (innan vi sålde det för x år sedan) det röda gamla som kallas "gård i Finby" :-)
Man kan hitta mkt på nätet.
Måste bara dela med mig av denna lite udda maskros - i alla fall är det inte så ofta man ser en med så tjock / ihopväxt stjälk samt så många blommor - nån miss i vår förunderliga värld.

Nå vips så hade ett ledigt dygn gått igen och det var dags att dra sig hemöver och förbereda sig för lite jobb igen.
Men skönt att komma ut, vårt andningshål i vardagen är just husbilen. Oavsett om man åker kort eller långt så kopplar man av mera i husbilen än hemma tycker vi.

Hoppas ni alla också får en underbar helg, för Ninni går nu inkommande helg igen i jobbets tecken men vi "bor" med husbilen i stan så är det gångavstånd på jobb och Henrik kan ju passa på att slappa och njuta i bilen och omgivningarna så länge.

4 kommentarer:

 1. Visst har ni det vackert ute på kobben, men jag kan tänka mig att vindarna är kalla än. Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Jadå så är det, fint men lätt att bli hemmablind så att säga så ibland är det bra att turista lite på egen ö. Man får passa på när man bara har någon dag ledig.

   Radera
 2. Haha, Rulla-Britt var ett charmigt namn på en husbil! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Freedom! Hoppas ni har det bra. Jo Rulla-Britt är charmig hela hon. :-)

   Radera