En ledig vårhelg på kobben.

Efter att Ninni jobbat klart på fredagen så bar det iväg lite sent om sider till stan. Där fick vi över yngsta dottern med pojkvän på middag.
Det var en fin vårkväll både vädermässigt och i övrigt. Åt och drack gott, pratade och spelade kort tills kvällen mörknade och fåglarnas "skränande" från Lilla Holmen tystnade och det var dags att gå och lägga sig.
På lördagen gick vi och tittade på Motormanifestationen som ordnads på stan för att visa hur stort motorintresset är på Åland och att behovet av träningsbana etc är stort. Mycket folk och allehanda motorfordon.

Här fastnade förståss Henrik och dottern Jennis vid Offroadbilarna. De brukar själva vara ut och köra och "leka" i stora sandlådan :-)

Skönt också att vädret blev så bra som det blev med tanke på att när man vaknade på morgonen så regnade det - men ganska snart slutade det som tur var.

Som sagt, allehanda fordon fanns det. Stora, små, höga, låga, orginal glidare, trimmade snabba, sänkta, tvåhjuliga, fyrhjuliga, skotrar med band.... ja allt möjligt - och så spelade det sköna bandet The Rewinds också, man kunde köpa sig lite pulled pork i pitabröd osv.
Trevligt.

Efter motormanifestationen, lite fika i husbilen så  for vi vidare mot Ramsholmen. Ett naturreservat som är riktigt fint på våren då alla vårblommor blommar. Rätt många var ute i det fina vårvädret och promenerade och såg på prakten.

Måste erkänna att jag tror det var första ggn vi var hit - ja man borde skämmas...eller så borde man "turista" och se sig omkring mera på sin hemmaplan så att säga.
Hur som helst så var det otroligt med alla vitsippor.

Efter blomsterprakten bar det av ut mot Kungsö batteri.
Här är en bild med lite blänk och andra "finheter", på en del av vägen ut dit, som är stenlagd nån gång i tiden - och så vidare fort körde man inte på den.

Parkerade och knatade iväg för att kika vad detta var för ett place. Parkeringen där vi stannade var inte allt för stor så bussar eller stora husbilar kan få lite trångt om det är flere där. Hittade senare en väg till dit ut och där fanns större parkering.

En söt liten koja, och en rysk vimpel mötte oss då vi kom. Det var ju ett "ryssbygge" också hela Kungsö Batteri.

Fick besök av äldsta dotran denna kväll, och hon följde med på en liten tur till batteriet. Stigen dit var väl utmärkt och lätt att hitta.
Bra skyltat.
En trevlig liten promenad.

En av flere infoskyltar i området.
Ett utkikstorn fanns det och Bella fick träna benmusklerna (ja vi också i och för sig) genom att skutta de rätt så höga trappstegen upp. Men modig var hon och kämpade sig hela vägen upp. Där snusade vi lite frisk luft i vårvinden och kikade på utsikten.

Delar av det som är kvar....
Utsikt från tornet.
Kvällen smög sig på, och natten likaså.
Ny dag, nya möjligheter.
Tog en liten promenad på morgonen och funderade på hur vi skulle fördriva dagen.
Rätt fint här ute.
Solen sken idag men vindarna var kalla.

Vi rullade iväg, handlade lite, åt lite lunch och hamnade en kort sväng ut till Bomarsund.
Vi for iväg till "vårt" berg och satt där en stund i solen, gjorde lite middag innan kvällen kom och det var dags att ta sig hemöver.
Då vi ju inte var så väldans långt hemifrån så fick Henrik köra hem husbilen och Ninni och Bella tog sig en kvällspromenad hemöver.
Det är en skön tid nu när de ena blommorna, träden, löven etc avlöser varandra.
Ja denna bild får avsluta denna helgen.
En "smått och gott" helg på hemmaplan igen.8 kommentarer:

 1. Ja visst är det härligt att dra runt. Fina bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Resenärera - ja det är härligt! Slippa se tvätthögar och "vardagen" här hemma. Lättare koppla av i husbilen. Eller hur?

   Radera
 2. Ni har så vackert överallt på era kobbar. Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matts Torebring, ja det är nog fint här men man blir ju lite hemmablind. Sommaren på Åland är egentligen rätt skön och det är ju då det händer nåt här, annars är det rätt "dött" tyvärr.

   Radera
 3. Vilken vacker tur! Ni hann med mycket! Ha dé fortsatt bra! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ellen-gänget! Ja vi hade tur med vädret och ledig helg. Nu följer två jobbhelger så det lär väl inte hinnas med så mkt husbilsåka då. :-/ Tyvärr.

   Radera
 4. Hoppsan tack vare era kommentarer på vår blogg hittade vi också vägen till er trevliga blogg. Nu kommer vi att följa er! Fantastisk miljö ni har på Åland. Vi har bara varit där en gång ngn gång på 70-talet när vi bodde i Stockholm. Bilderna väcker nyfikenhet och äventyrslusta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen Helge! Ja Åland är nog fint speciellt sommartid för det är då det händer nåt. Välkomna över nån gång!

   Radera