Jobbhelg - stadshelg

 Denna helg hade caravanklubben vårträff men orken fanns inte riktigt, dotran behövde personbilen för att åka på jobb och även Ninni skulle jobba, så enklast (och lugnast) var att ta husbilen och "bosätta" sig i stan denna helg så var det ju gångavstånd till jobbet.
Vår stad är ju inte stor, så att promenera på jobb tog inte länge och att kunna kasta ett öga på dessa fina vyer under promenaden är ju inte dumt.
Översta bilden är från Sjökvarteret och det vita lilla huset är Sjöfararkapellet.

På bilden intill syns galeasen Albanus. 
(brukar också ligga i sjökvarteret)

Förutom jobb gjordes inte många knop. Bara latade oss, såg på film, promenerade hund, hade besök av ena dotran med sambo, makens kusin och vårt gudbarn samt Rulla-Britts "besättning" .
Promenerade till Västra Hamnen och fångade Pommern i solnedgången. Pommern är numera museum och ligger vid Sjöfartsmuseet som absolut är värda ett besök för den som besöker "sjöfartsstaden Mariehamn".

Så... var en helg slut igen och vi har landat hemma i soffan igen, laddar för en ny arbetsvecka och snart snart en ledig helg igen för båda så då förmodar jag att vi tar oss ut nånstans på kobben igen med husbilen. Blir nog ingen längre resa nu, innan sommarsemestern i juni - vart vi åker då är en bra fråga. Tips tas gärna emot.
Ha en fin vecka alla.

2 kommentarer:

  1. Så vackert och samtidigt låter det som ni haft det lugnt och skönt! Ha dé fortsatt gott! Elisabeth

    SvaraRadera
  2. ibland kommer annat imellan kan vara skönt att bara ta det lungt.
    Värliga bilder från er kobbe. Vi har för avsikt att besöka i sommar och ta vidare till Finland.
    nisse

    SvaraRadera