Semestern dit näsan pekar. Dag 13

Då man inte fick ta med sig hund in på grotturen i orten där vi nattat, så åkte vi vidare, vi detta slott i Predjama, som är byggt i en grotta.  Lite speciellt.
Där finns också detta trädet, 500 år gammalt.
Tänk om det kunde berätta om allt som hänt...
Stammen börjar spricka sönder och hålls till viss del upp med nåt spännband. Även eldhärjats någon gång men likväl så lever det. Rätt otroligt... det är ju inte direkt purungt.
Slovenien är vackert!
En av många byar vi trynat i, åkt genom och passerat.
Dagen blir varm...
På motorvägen mot Venedig... kilometersvis med köer i motsatt riktning.
Säkerligen inget ovanligt alls för dem, men för oss så såg det lite jobbigt ut :-) det stod dessutom precis stilla, rörde sig inte framåt en meter i hur många km som helst. Folk hade klivit ur sina bilar och stod utanför - för det måste ju blivit olidligt varmt annars! För rejält varmt var det.
Framme i Venedig. Vi står givetvis inte här med husbilen för det får man ju inte göra. Vi står på en ställplats lite utanför.
Damen i receptionen berättade vänligt hur man enklast tog sig in, och sålde biljetter till buss och /eller "tram".
Visade sig inte vara så himla svårt att ta sig in, men mycket folk. Men vad gör väl det.
Ninni har länge önskat att få se Venedig och nu ... äntligen.
Verkligen en charmig stad.
Många kanaler, gator och gränder!
Som ni ser så kan man inte promenera längs kanalerna på många ställen.
Men på vissa ställen gick det givetvis. Många gator slutade bara plötsligt vid en kanal så här också - så det kändes verkligen som att gå i en labyrint! Men charmigt.
Många gamla byggnader. Kan inte hålla reda på dem i huvudet så här i efterhand. Var så ivrig att fota och att se oss omkring så vad som var vad är eg mindre viktigt. Insupa atmosfären var viktigare. Känslan...
En av många många gränder...denna var ändå bred och stor ;-)
En affär, en av många. Denna sålde fina handgjorda "leksaker" / prylar. Mekaniska - man fattar inte hur de fick allt att fungera. Svårt att beskriva, borde ses.
Ett av många fina hus...
Gondol...
Hade eg velat åka men blev snåla då det kostade 100 euro så här på kvällstid i högsäsong för 30 minuter. Så nä... fick nöja oss med att titta på dem. Men _nån_ gång ska vi nog :-)
Inte hur man är van med att en stad ser ut.
På en bro i Venedig. Vi tog en wefie... fånigt och knäppt säkert, men varför ska man va så seriös? Så låtsasordentlig som många är... nä lev livet och ha kul.
Love.

På väg nerför Rialtobron. Kan säga att på den var det människostockning. Jösses, om det var mkt folk på stan i övrigt men ...

Rialtobron.
Vi åt på en restaurang nära den, med utsikt mot den. Fint.
Kan inte sluta bomba med bilder.
Hoppeligen kanske nån gillar det, om inte annat så gillar vi det. Bloggen är ju också vår "resedagbok" så att säga.
Från San Marcoplatsen i Venedig.
Piazza San Marco - där var det vimmel även där.

Vi promenerar runt, blev ett antal steg om man säger så. Mycket gå, gå och gå... men så ska det vara. Man ska ju se sig omkring när man reser.
Vi njuter!!
Kvällen smyger sig på, vi svalkar oss med lite dryck, ännu 28 grader varmt ute.
Vi vandrar vidare i kvällen, små gränder, större gränder, mörka lite mer "tomma" gränder, längs kanalen där det gick... Häftigt....
...
Sakta tar vi oss mot "trammen" igen och åker hemåt mot ställplatsen. Vi var ju inte ensamma på den heller. Knökfullt och varmt var det, tror det rann överallt ;-)

Kommer hem, hoppar genom duschen och sätter oss sen utanför husbilen, lyssnar på cikadorna, tittar på folk och ffa på blodmånen som ska synas ikväll.
Vi ser den perfekt från vår plats, även lilla Mars som skulle synas under ser vi. Följer "skådespelet", dricker lite gott och konstaterar att det nog säkert är enda gången vi sitter i Venedig och tittar på blodmånen...
Nåväl, vi njuter och fryser inte...27 grader ännu kl 23.30. So long...tjoooopp

3 kommentarer:

  1. Vilket speciellt slott! Tror att jag sett det på bild förut nån gång ... Venedig är fint! Vi har varit där tre gånger, så den här gången blev det Chioggia istället, som ligger söder om och är ett litet ”mini-Venedig” :)

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Ja, vi har det bra. Saknar alla goingar hemmavid men ska inte klaga.

      Radera