Semestern dit näsan pekar dag 7

Efter frukost, disk, promenad så drar vi i väg vidare i Italien. Vyerna är lite olika. Här ännu bergsvyer.
Här från nån av alla de orter vi åkte igenom. Det blev några stycken, bla tex Paluzza, Cedarchis, Cadunea, Impozo, Tolmezzo, Amaro Demar, Gemona del Fruili, Artegna, Tarcento, Montegnaccon, Tricesimo, Buttrio, Manzano Manzan, Villanova del Judrino, Sagrade, Triestte...
Vi tar en paus i Trieste. Lunch och röra på benen lite.
Solen lyser och det är gassigt bara värre.
Temperaturen har växlat allt mellan 26,6 till 32,7 grader idag och kvavt riktigt ordentligt.

Käkar lite lunch på en av många restauranger på stan.
Gott var det, musslor är ju aldrig fel eller hur??

Behöver sen efter att vi ätit "gå ner maten" lite så vi strosar lite runt på måfå. Inga planer, inga mål och inte googlat stan överhuvudtaget. Tar det som det kommer.

En helt okay stad, kanske inget whao men nog helt godkänd så att säga - vem som nog kan avgöra det, men i våra ögon, öron, smaksinnen så var den helt ok.
Tassar runt.
Många fina byggnader finns det i stan. Endel helt fantastiskt vackra och tillsynes i finfint skick. Anra mer risiga och "skitiga", eller kanske ruffiga är mer rätt ord. Hur som så har även det sin charm på nåt märkligt sätt.
Håller ni med?

Här är nåt lite mer rufft..
Inte vare sig den största, lyxigaste eller hippaste båten men dock...en båt...
Här fanns några båtar i lite annorluna stil, storlek och skick.
Kvavt var det som sagt och dryga 32 grader, här började molnen hopa sig och man anade att det ev kanske kunde braka lös nåt oväder.
Mycket riktigt, tog inte många minuter så brakade det till, blixt och dunder och regndroppar stora som shetlandsponnyer - eller så ljög jag lite - men stora var de kom ner... vi stod en stund och tog skydd under taket på en kiosk innan vi gick mot bilen. Det var ju så varmt så att man torkade så fort igen när man blev våt.
Drar iväg med vår lilla husbil Knasen. Säkert den minsta, fulaste och knasigaste bilen, men ack så praktisk!
Lite fina bilder, dekaler och annat på den så skulle den bli nästan söt. Påminner ju lite om nåt ur filmen Bilar.
Vi åker och kommer så småningom in i Slovenien.
Ett grönt och skönt land, lite bergigt och så vad vi såg på vår färd genom landet...
Krokiga vägar fanns det gott om.
Kom helt plötsligt efter en kurva till en kö som gick riktigt långsamt, anade att det var nåt som kunde vänta bakom nästa krök.
Japp, efter en god stunds köande så kom vi fram till en gränskontroll. Den första bemannade på år och dar för oss!!!
De ville se pass. Vi sträckte fram våra och frågade om de ville ha hundens  men neeeeej!! Nej behövs inte, bara åk! Allt ok sa de och så viftade de iväg oss. Antagligen var de lite stressade av köerna som bildades eller så litade de på att Bella var en hygglig hund med hyfsat vettiga ägare.
Rullar på vidare och snart är vi i Kroatien, inga kontroller där inte... bara en skylt att vi kommit in i det landet - som 99% av gångerna vi lufsat runt.
Åker mot Pula, till Camping Arena Stoja.
Den ligger ute på en ö. Vatten runt om således och det var en stor camping. Trots att vi ej var bokade i högsäsong var det inga problem att komma in.
Med dryga 970 platser för både bilar, vagnar och tält så...
Parkerar  på vår plats innan vi drar en repa och promenerar lite och ser på området. Oj vad stort det kändes. Kanske är vi tollor från landet eller nåt... men ... stort var det.
Flere restauranger, servicehus, butik, barer med livemusik,  villavagnar att hyra, massage på stranden, barnsysselsättning, dykutbildning mm mm fanns det. Även om det inte var någon lyx annars så. Men stor och fanns allt man behöver och mer därtill.
Äntligen framme hälsar Bella bus.

Godkväll säger vi återigen från Pula och camping Stoja.
Nu ska vi inte Stoja utan krypa till kojs.
So long, vi hörs och syns.

1 kommentar:

  1. Fint ser det ut! Och nej, musslor är aldrig fel. Helt rätt där! :)

    SvaraRadera