Semestertripen Dag 24

Idag lämnar vi Emden, rullar på motorväg en sväng innan vi tar in på mindre vägar genom en massa småorter igen, bla Spohle, Jaderberg, Jade, Moorausmoor, MIttelstenahrne, Lamstedt mfl.
Tar en snabblunch som bestod i att värma soppa på en rastplats.
Strax är vi vid färjläget i Wischhafen. En hel del kö men det rullar på bra och vi behöver vänta kanske 15 min eller nåt innan vi får köra ombord.

Lite roligt att se hur mannen som lastade oss alla bilar for omkring i en personbil och viftade än den ena än den andra beroende på storlek. Skulle känts mer praktiskt med nån liten moppe eller liknande. For som ett litet skållat troll med sin bil och svängde runt gjorde han.

Ombord och åker iväg på floden Elbe.
16,50 kostade turen för två pers och vår lilla husbil.
Åker sen genom Glückstadt, Blomesche Wilnis mfl och hamnar på en ställplats i Schacht-Audorf.
Den tar ca 40 bilar, har ett litet servicehus med några toaletter och en par duschar med myntautomat. Gråvatten o toatömning samt möjlighet att lämna sopor. El finns, och det betalar man med mynt i elstolpen om man vill ha. Välbesökt ställplats verkar det som och kommer man tidigt och har tur så kanske man får stå med nosen närmast Kielkanalen och kika på alla fartyg som åker förbi. Här står vi nere vid kanalen och kikar på båtar. Blåser kallt!!
Här kommer en kryssningsbåt från Malta med glada resenärer.
Får lite assistans av en typ bogserbåt.
Här är en del av ställplatsen vi stod på i natt.
Endel brummande av de stora fartygen som går förbi men det störde inte speciellt mycket - lät som när man ska sova på en färja ungefär.
By the way tror jag vi glömde priset per natt här på ställplatsen, det kostade 12.50 euro.

Bella bus på span igen.
Ut på promenad på kvällen.
Kikar på ett containerfartyg som kommer smygande i kanalen.
Tar en liten promenad och en liten färja över till Rendsburg och tassar lite grann där innan vi går hem och bara slappar.

Idag har det varit kallt och blåsigt! Brrrr. Man saknar redan värmen. Men men sånt är livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar