Dag 12. Resia - Österrike - Fernpass - Zugspitzblick - Tyskland - Vöhringen - Miltenberg

 

Idag har vi bytt chaufför. Men då hon fick problem med att nå pedaler och se ut genom rutan samtidigt så bytte de tillbaka rätt snabbt.

Vår nattplats funkade ypperligt. Man ser att många som cyklar mountainbike och liknande parkerar här, det är många som har såna cyklar och drar iväg med värsta störtkrukan på huvidet - ingen "vanlig" cykelhjälm.



Vi tömmer toa, fyller dricksvatten och rullar sen iväg lite.



Vackra vyer verkligen. Tur man kan ta fram och titta på alla foton när höstmörkret kommer.



Det var det där med parkering igen. Det här verkar vara ett populärt ställe /populär sevärdhet för vad folk det kommer och går. Inte de största parkeringsplatserna man sett. Även för högst normala personbilar var det inte överlops mycket plats. Men ingenting är omöjligt som Gunde Svahn brukar säga.


Info från nätet

Lago di Resia, eller Reschensee på tyska, är en konstgjord sjö i Sydtyrolen i Italien som skapades 1950 efter att ett dammbygge drivits igenom mot lokalbefolkningens vilja.[Byn Curon/Graun översvämmades och 150 familjer flyttades till tillfälliga bostäder eller emigrerade.[Kyrktornet från 1300-talet sticker fortfarande upp ur vattnet,[1] och är nåbart till fots när sjön frusit.



Stor och liten.

Det ser onekligen lite märkligt ut med tornet mitt i sjön.

Lago di Resia.



Nej, det är inte jag som byggt det, men det fångade min blick. 



Vi rullar vidare, och kommer snart till Österrike. 

Då behöver man en vignette. Den kan man köpa vid gränsen, kostar 9,60i euro och i gäller i 10 dar. Klistras upp i vindrutan. Enkelt!!! 




Hyfsade berg här med.



Österrike är så fint, det med.

Härlig natur och tja just liked it så att säga.

Vi rullar på genom bla äNauders där vi fyller på kylen lite., genom Pfunds, Tösens och kommer sen till Fernpass. Fernpassets högsta punkt är på 1367 m ö h.




...ännu en vindrutebild...blir gott om sådana.




Stannar till vid Zugspitzblick på 1194 m ö h.

Lunchar.lite och njuter av utsikten en stund.




Ljuvligt här, kan inte säga annat.

Henrik valde currywurst, alltid gott.

Ninni ville testa nåt hon inte ätit förut så det blev att ta det översta här på menyn. Gott men rackarns mäktigt.


Här var servitörerna klädda lite "österrikiskt" om man kan säga så.







Fin dräkt hade hon, även om det inte skulle passa mig så passade det här...

...och håll i er...




... snyggaste posen...


...å glöm inte maten, den var go'!



Snart rullar vi vidsre på Fernpasset. Det kändes som en barnlek jämfört med tidigare. Men fina vyer som jag nämt många gånger förut.




Österrikiska natruen 👌



...




Så småni gom efter ett tag i Österrike så ramlar vi in i Tyskland igen. Möter regn och åska. 

Stannar till i Vöhringen och lagar oss lite middag, bestämmer oss för att köra lite till när det ändå är så tråkigt väder. Rastar hundis lite och rullar vidare. 

Stundvis regn och åska, stundvis bara mulet. Men det kändes som det blev snabbt mörkt. Kan iofs ha att göra med att vi åkte små vägar ute k skogen - kändes som man var ute i ingenstans, men mötte ändå ett antal bilar.

Vi far genom Osterburken, Bofsheim, Neudorf och plötsligt öppnar sig världen och vi kommer fram till Miltenberg. Stannar till på en parkering för husbilar mellan ca 21.00 - 10.00, sen blev det bussparkering. Vi tar kväll här, mörkret har lagt sig och vi sitter och slappar en stund innan vi kryper till kojs.  Ja, det var dagens fredag det. Pöss å hääääjj.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar