Dag 8. Strasbourg- Tyskland- Schweiz och Basel, Bern och Thun

 

Vi lämnar det underbara Strasbourg och åker vidare. Efter bara en kort stund kommer vi in i Tyskland en sväng innan vi äntrar Schweiz. 

Här har vi kommit till gränsen. Inga passkontroller vare sig på oss eller hund. Inte klagar jag, vi hade ändå allt i skick.

Men vignette köper vi där i gränsen. Kvinnan som stannar oss och säljer börjar direkt prata finska (har väl sett regskylten), vi säger att vi bara pratar svenska och hon slår över till det. Hon härstammade ff Finland och tyckte det var kul att se en åländsk bil för det var inte så ofta som de kom sade hon. Rysligt trevlig dam. Vignetten kostade btw 40 euro.


Vi kommer till Basel. Där tar vi en liten lunchpaus. Idag får det bli korv med bröd i husbilen. Snabbt och enkelt. Kanske inte det bästa näringsmässigt men i det stora hela spelar en dag hit eller dit absolut ingen roll. 

Nåväl, vi tar en bentränartur igen och trappar upp i detta torn. Varmt som bara rackarns men det gick bra. Fanns bitvis skugga, mkt vätska och kylväst på hunden så gick det hyvens.



Inte det högsta man kan tänka sig, men i värmen kändes det fånigt gott att va uppe.




Vi rullar vidare till Bern och letar parkering. Hittar en väldigt sluttande en, men stort plus att man kunde anv Easy Park appen.




Alltså...så fint i detta landet. Så speciellt.






Bella kollar in stan.



Å hänns va d en körka på "åländska". 



Vi strosar omkring. 

Kanske ingen favoritstad men vi lider ingen nöd. Vi tar kombinerad lunch/middag på Casino Bern. Supergott. Vi satt ju på uteserveringen då vi hade hundis med och by the way så öppnade a la carte restaurangen senare. Men vi hade det rackarns bra iaf. Synd bara att jag inte tog med mig telen/kameran till toan för oh my god vilken toa. Herregud så fin! Vårt vardagsrum är inte så fint som toaletterna var där.


Plåtasken som menyn låg i på uteserveringen. Hade velat sno med den hem men var ordentlig och skötsam och lämnade den kvar.

Supergott och superservice.



Alltså, det här turkosa vattnet gör mig lite kär.







Såg skönt ut att ligga och flyta i floden som ganska många gjorde. Men det strömmade på bra så vem vet var man strandat sen.



Vi far till ett tömnings- och påfyllningsställe och tömde gråvatten och fyllde på dricksvatten. Det stället fanns vid en affär el dyl som hade flertalet äventyrsbilar 4x4 bilar utanför och denna var ju lite cool.



Vi for till Thun där vi stannar för kvällen på en parkering. Betalning kunde skötas med mynt eller Easy park appen. Smidigt med den. 





Vi går ner på stan.  Hälsar på firrarna i floden/kanalen.


På en par ställen iaf som vi såg så i forsen så höll surfare och kanotister på och roade sig. Imponerade var vi och blev och stå och titta en bra stund.





De tog sig ut med sin bräda i strömmen och höll då i ett snöre som de sedan släppte och surfade på forsens vågor så att säga. Jag fattar inte ens hur de lyckades komma upp. 



Mycket folk i farten i det varma och fina vädret. Fulla uteserveringar, levande musik och allmänt trevlig stämning.




29 grader ännu vid 22.30 tiden.  (Som mest idag har det legat runt 35)


Vi strosar hemåt i allafall. Mysig stad faktiskt. Ja, det kanske låter tjatigt men sant. Finns så många små guldkorn som man kanske inte ens hört talas om. Men med husbil hittar man dem ibland.


Mörka moln kommer smygande ocv vi hoppas på ett åskväder ikväll som skulle rensa luften lite för det är verkligen kvavt och klibbigt. Åska och någon liten regnskur men inte lättade det nåt, inte ens lite. 

Nå vi fick vädra genom ordentligt och ha lite takluckor osv öppet under natten.

Pöss o gunatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar