Dag 10. Må 12/6 Pompeiji - Sorrento - Salerno

 











Vi lämnar Pompeiji efter att ha fyllt på vatten. Vägarna  är usla, men vädret fint.














Fina vyer även här. Finns många vackra platser.









Vi kommer till små smala vägar, så smsla så det är enfiligt med rödljus. En vänlig italienare kommer och säger att vi kan inte ta den vägen för den vägen kommer bli för smal. Han sade att gps:ar ofta visar folk fel just här. Maken får göra en vändning i en snäv och backig korsning och jag var så nervös att Knasen-bilen inte skulle orka i backen, men det gick. Tur jag har en lugn chaffis!









Vi slingrar oss fram och hittar snart den väg han beskrev på italienska.











Vi pustar ut då vi ”landar” i Sorrento. En mysig stad. Viglor omkring och äter lite pasta och risotto på en liten restaurang i fn smal gränd. 


















Citroner är ledordet för dagen.


















Det här kändes ”italien”.












Härliga pallar och bord.










En och annan mc eller moppe på denna parkering.  Apropå parkering ja, glada igen att vi har en liten bil. 









Har det skönt, tar det lugnt och ser oss omkring. 





































Vi kör vidare efter stros, mat, promenad och dryck. Styr kosan mot Postiano, men vi är sena och efter en viss tid får ej större fordon köra in dit så vi får vända igen. Trångt jo - hade vi haft vår gamla stora bumling hade det inte funnits en chans. Men polisen som upplyste oss om detta med tider (vilket vi helt missat) var vänlig och inte alls irriterad eller nåt annat. 



























Keep on rolling.














Det är så häftigt och fint här.














Har sagt det förut, trafiken är ett kapitel för sig. Var ”vaken” och tänk att exakt vad som helst kan hända så går det nog bra. Här kör man som man vill inte enligt lagar tydligen 😂
Vi tar oss till en ställplats i Salerno. Kom tio min före stängning men in slapp man inte, pratade med en som var inne på området som sa då vi påpekade att det var ju inte stängningsdags än att ”det är italien” så jupps man gör som man tycker. Ska nog ta med den filosofin hem också😜alltid retar det nån så att säga. 
Nu åker nattmössan på och vi säger tack och hejdå!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar