Egestorf - Örkelljunga. 23/4 2011

Vaknar till ... sol... igen.
Då Henrik står i duschen knackar det på dörren, jag funderar först på vem det kan vara och öppnar försiktigt - men det är en rar liten farbror som tar avgift för ställplatsen.
Precis då vi satt oss att äta frukost knackar det på dörren igen och en brödförsäljare dyker upp med färskt bröd. Kanon.
Åker iväg, och tröttnar ganska fort på autobahn så vi knapprar in "undvik motorväg" på GPS:en och får lite små vägar och annat att se än raka trista vägar.
Åker till  Fleggard butiken i Burg - lite liknande Bordershop men mindre. Handlar lite och åker iväg vidare till Puttgarden och shoppar vidare på Bordershop. Sen direkt till färjan över till Rödby.
Åker vidare över Öresundsbron och har denna gång mer tur med vädret och sikten. Som tur var har även blåsten minskat lite under dagen, för bron vi åkte innan så kändes det rätt så vingligt / ryckigt.
Ser bla en båt som ligger med kraftig slagsida - vad det riktigt var och farför vet jag inte.


Åker någon timme på svenska sidan och letar lite mat, men det är ju så pass sent så inte mycket är öppet men vi hittar en stackars vägkrog där maten smakar värre än värst!
Nattplats blir vid Bengt i Örkelljunga bland många andra.
Träffar ett trevligt par från Mjölby, som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på.
Somnar rätt ovaggade ikväll igen - dagarna blir långa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar