Sista dagen i Amsterdam. Torsdag 21/4 - 2011

Sol igen!! Promenerar iväg och gör ett försök till Oede Kerk denna gång men den var stängd... Kikade in på Magna Plaza, det stora shoppingcentret - lite onödigt dyrt i våra ögon och går vidare - men nu har vi sett det. Huset var i alla fall väldigt fint!!
Lisen och Ninni tog en tur i det 60 m höga Pariserhjulet - där fick man finfin utsikt. Testade deras "kända" pommesfrites i papperstrutar till lunch - de var helt ok med rätt sorts sås till. Till efterrätt blev det de holländska våfflorna med choklad och annat - riktigt gott men väldigt mättande. 
Promenerade mot Heineken center, men på vägen hamnade vi på Amsterdam Dungeon - vilket var en häftig upplevelse! En slags kombination mellan "spökhuset" och en historisk guidning av Amsterdams smutsiga historia och lite teater där de ibland fick med besökarna i berättelserna. Ärligt talat så hoppade man till och skrek några ggr då aktörerna var bra att skrämmas. Den var verkligen värt besöket där!

En öl i solen och sen vidare till Heineken city fast det var lite trist, bara en butik egentligen.
Funderar på vad vi ska göra och där vi står på en bro över en av många kanaler råkar vi se Ice Bar - och går in där. Vilket var en upplevelse! Tjocka jackor på - handskar och 4 d glasögon. Får en drink i handen och så sitter man på iskuber på skinnfällar och ser en film i 4 d format - och det blåser iskall luft på en vilket gör det lite kallt då man kommer klädd i shorts och sandaler ;-) Tur man hade tjocka jackan. Det var fint där i alla fall.

Ramlade in på en stor marknad där det såldes allt mellan himmel och jord. 
Sen in på middag på en indonesisk restaurang och åt middag med runt 13 rätter. Sen kan man säga att man rullar fram,
Lisen och ninni testar den holländska Genevern - vi tar en old och en young genever - smakade inte gott! 
Knatar hemöver och väl på centralstation ser vi hopfällbara cyklar i en affär - går in och shoppar varsin cykel! 120€ per cykel och hopfällbar är överkomligt tycker jag! Kvaliteten vet man inget om men... det visar sig!
Sen får vi som "alla" andra i Amsterdam - cykla och pingla! :-))
Sitter och pratar en stund innan John Blund kommer på besök. 



1 kommentar:

  1. Låter som en intressant helg i Amsterdam! Vi har inte varit där än, men vill ju gärna dit vid tillfälle!

    SvaraRadera