Onsdag, varmaste dagen. 20/4 - 2011






Vaknar till solsken och fint väder även idag. Hjulius behövde tömma lite tankar så Anders och Henka "smög" (kanske inte rätt ordval) iväg med bilen för att tömma. Trångt om saligheten kan man lugnt säga - inte många centimeter till godo så jag är egentligen väldigt glad att jag inte har lastbilskort så jag inte ens behöver fundera på att kryssa fram där mellan bilar och träd.

Lisen och Ninni satt och njöt av solen i lugn och ro medans.
Sedan promenerar vi iväg mot stan - och akta sig för cyklar får man göra :-)
Tog en titt in i Westerkerk som visserligen var fin men inte nåt "Whao". Tanken var att gå upp i det höga tornet men det måste man tydligen ha guide med sig och det fanns ledigt först vid 14.30 så det skippade vi.
Vi traskade mot Anne Franks hus men då vi såg den flere hundra meter långa kön så vände vi och gick till Damtorget för lunch istället. Satt i solen och njöt!! Solen sken och det var verkligt varmt!!!
Gjorde även ett till försök att vara kyrkliga (hmm) och tänkte oss in i Neuekerk men den var stängd idag igen.




Som sagt har vi inte internet pa campingen, men på ett ganska oväntat ställe hittade vi datorer. Nämligen på Amsterdam museum.



Efter det var det Bluemenmarkt (Blommarknaden) som lockade oss. En häftig syn, där fanns många fina blommor, lökar (blomlökar) och diverse frön - även mindre lagliga frön dock.



En trevlig ostbutik hittade vi också - Henri Willig - mycket smakprover och jättetrevlig personal som vi försökte lära lite svenska men de hade svårt med ordet "tack" som bara ville bli "K-tack".
Fika på cafe´Esprit, där vi smakade den "berömda" äppelkakan - som f.ö inte var så god.
Idag blev det att laga mat vid bilarna istället - och vi stekte lite pepparbiff och potatis och sås. Riktigt gott och vi satt ute och åt. Vid 20.30 var det +17 grader varmt ännu. Riktigt skönt.
Lockar inte alls att åka hem snart.

3 kommentarer:

  1. 23 grader låter inte fel! Och Internet hittar man ju där man hittar det... vi använder oss av McDonalds ibland, de har ju alltid fritt Internet. Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa!

    SvaraRadera
  2. Ha en fortsatt trevlig resa. Låter riktigt skönt med 23 grader. Själva brukar vi bara leta campingar i sydeuropa som wireless internet. Det har nästan blivit ett begär att alltid vara uppkopplad. Glad Påsk på er.

    SvaraRadera
  3. Vi hade också problem i Holland, men även i Tyskland hade vi problem med uppkopplingen. Här hemma är också en skön temperatur, njut av er resa oh en GLAD PÅSK önskar även vi er.

    SvaraRadera