En "diverse-helg" på hemmaplan

Började helgen med lite skumpa hos Ninnis syster och hennes familj innan vi alla åkte in på After Work till restaurang Indigo.
Tre rätter att välja på i afterwork menyn, och så ingick antingen en Stallhagen  öl, ett glas vin eller en läsk och det kostade 15 euro. Riktigt bra mat var det och trevlig personal.

Vi åkte in till stan med husbilen och parkerade rätt nära Ångbåtsbryggan. Där på Ångbåtsbryggan var det vår invigning i helgen och bandet Farbror Fläsk spelade. Men innan satt vi ett gäng i husbilen och pratade och hade det rätt så gott.


Fick sällskap av N:s en arbetskamrat och hennes vän också och det vart riktigt trevligt.
Det var förvånansvärt mycket folk ute ändå, bra hålligång, bra musik och inte heller kallt som man trodde det skulle bli där i "tältet".
När Farbror Fläsk tog natt och slutade spela gjorde vi ungefär det samma - tog natt alltså och kröp till kojs i vår lilla husbil.
En riktigt trevlig kväll.
Tog en liten runda på morgonen innan vi skulle ge oss av vidare på vår exotiska, långresa ;-) ända till Möckelö. Här skiner solen och det var en riktigt skön morgon innan blåsten kom igång ordentligt :-)


Till Caravanklubbens klubbcamping bar det av, för det var dags för vårtalka. Gubbarna och några ivriga kvinns jobbade flitigt men Ninni och Bella var lata och promenerade och njöt av vårvädret istället.


Satte ute utanför husbilen och njöt i solen. Riktigt varmt blev det så länge man var i lä.
Vindarna är inte sköna ännu.
... Henrik och Bella njuter också men Bella fick söka sig till skuggan med jämna mellanrum då hon fick så varmt.
Vi andra njöt nog bara.


En kall, god Stallhagen slank gött ner.Så småningom blev det dags att göra lite käk.
Idag var det Henrik som stod för fiolerna som var potatisklyftor i Omnian och oxfile med mustapekkasås.

Solen gömde sig till kvällen, och här är ett tappert försök att fånga bilarna på campingen då vi kom från kvällspromenaden. Fick dock inte alla med tyvärr. Men ett bra antal bilar och vagnar var det i alla fall.
Kvällen blev natt, natten blev en ny dag.

Söndagen är här och efter sedvanlig frukost, promenad och lite babbel så åkte vi hemöver. Tyckte att det skulle smaka bättre med kaffe nån annanstans än hemma vid köksbordet så vi åkte till Bomarsund och Notvikstornet.
Blåste på bra där uppe idag.
Utsikt från Notvikstornet.
Så otroligt synd att "allt" förstördes, det skulle varit kanon så att säga, om hela fästningen varit kvar.
Fortsättningsvis en bit av Notvistornet.
Lite utsikt över vattnet åt ena hållet.
Rätt mysig plats om man får skryta om sin hemkommun.
Passade på att gå längs den nyare delen av vandringsleden. Riktigt intressant då den sträckte sig över ställen där man inte gått förut. Samt fick se på infoskyltarna lite hur de också tänkt bygga fastän det senare sen inte blev av.
Leden gick även förbi Djävulsberget samt Brännklintstornet och detta är en del av Brännklintstornet.
Lägger in en länk från Wikipedia om Bomarsund också ifall någon vill läsa mera.
Sist men inte minst bjuder vi på en bild från Bomarsund det också. Hittade min favoritplats där jag skulle vilja bo - men anar att det inte går :-)
Summa summarum en bra helg, fint väder men blåsigt och så diverse sysselsättning.
Nu dags för ny vecka.

4 kommentarer:

 1. Vilken härlig och varierande helg! Dessutom tycker jag det är extra kul att se bilder från där vi varit! Ha en bra vecka! Elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej på er Husbilen-Ellen! Ja det är kul att se foton där man känner igen sig. Antar ni besökte Bomarsund vill jag minnas. Ha det fint ni också.

   Radera
 2. Vilken trevlig och rolig helg, och fint väder dessutom. Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Freedom! Ja det var en skön helg även om vi inte var ut på långresor. Men alltid skönt att bara komma ut. Men man drömmer ju alltid vidare. Hoppas man kan ta sig nån kul stans i sommar då vi äntligen har lite semester tillsammans igen. Hppas inget oväntat inträffar bara - det skulle va vår "tur" ;-) Ha det fint!

   Radera