En helg i stan 1 - 3 / 7

Dags för att va lite kulturella, tog husbilen och åkte in till stan.
Trevligt när det börjar hända nåt i stan för säsongen.


Bella var nöjd och myste i husbilen tillsammans med oss.
Gick en sväng på stan och träffade lite bekanta och njöt av ledighet och sommar.Blev en fin kväll.


Även tidiga lördagsmorgonen (ca kl 03.40) såg himlen ut så här. Inte det bästa fotot men det får duga.


Lördagen kom och till en början så fick vi en rejäl skur regn men ganska fort klarnade det upp igen och solen kom så småningom fram.  Den här helgen var det Baltic Shanty Festival  i stan och även nån nordisk folkdansträff ägde rum nu så de slog sina påsar ihop så att säga och jobbade ihop.
Här har de en parad genom stan.
Shantysångare från bl a tyskland, england, sverige mfl ställen var också med.


Här har de samlats i Miramarparken, för att ha lite uppvisning. Här är det en akademisk kör från England (om jag minns rätt) som sjunger lite shantymusik.
Nordiska folkdansare, och om jag minns rätt var det nog någon grupp åtminstone från Estland också med.
En uppvisning hade de och en charmig liten grabb på kanske gissningsvis 2-3 år var med och dansade. Folkdans är kanske inte vår stora förtjusning, men passade på att titta när de ändå var här och det ordnas nån happening. :-)

Utåt kvällen gick vi ner till Västra Hamnen och satte oss på Nauticals uteservering. Där hörde vi bla dessa herrar, som åkt hit per motorcykel från Tyskland, för att sjunga lite och va med på festivalen.


Här sjunger den svenska kören Munviga nere vid Nautical.


Hade sällskap av Ninnis föräldrar. Vindarna var lite svala men det kom inget regn i alla fall.


Bella är nöjd så länge hon får va med.  I bakgrunden syns lite av den fyrmastade barken Pommern. Väl värd ett besök, tillsammans med Sjöfartsmuseet ifall man är i Mariehamn.

Dags att dra sig mot husbilen så småningom.

Under Fotbolls EM nu så hade de gjort en del av gatan till en "uteservering" med musik och storbildsskärm där matcherna visades. Denna kväll så spelade härliga Bad Influence innan matchen slog igång. Härligt band, härligt hålligång. Lyssnade bara en liten stund innan vi måste ge oss iväg ner mot korvmojen....och med en lite somrig och båtig bild säger vi tack och hej för denna lördag.


Söndagen bestod av sovmorgon och hundpromenad genom stan och även genom den charmiga alle´n av lindar. Mariehamn kalls ju "de tusen lindarnas stad".
Då har en helg gått igen....


2 kommentarer:

  1. Trevligt att komma ut på rull! Även om man inte alltid kommer så långt så är det ju mysigt ändå! Fin bild på båtarna i solljuset!

    SvaraRadera
  2. Ni verkar ha fått med av många kulturella inslag! Härligt!

    SvaraRadera