En helt apropå trip 19/7

Började dagen som vanligt, frukost och en kort röra om kroppen promenad och så drog vi iväg. Stannade till i Avesta på lunch vid Burger King - inte det mest kulinariska man kan hitta men vi var lata, hade varmt och tja där fanns ju en tjusig Dala häst och Burger king så ... så fick det bli.


Rullar på och hamnar sen helt apropå vid Västanfors Hembygdsmuseum. Lite likt vårt Jan Karlsgården. Traskade runt lite och tittade oss omkring och njöt av solskenet.

Stora liljor(?) hade de här, lika höga som Ninni och själva blommorna var också stora. Nu har ingen av oss gröna fingrar så om det verkligen var nån slags lilja sätter vi inte huvudet i pant på, men det liknar.


Sluss var det här...Denna slussen har fått namn efter kronprinsessan Victoria.
Inga båtar som slussade då vi var där men vi har ju sett det förut i olika slussar längs Göta Kanal - lite mäktigt.
Efter den varma promenaden tog vi oss varsin fika i en charmig liten kaffestuga där på gården.


Vi kommer till Söderbärke. En trevlig liten håla. Vi går och äter pizza och promererar runt lite. Jättevackert.


Mysig och skön sommarkväll i Söderbärke.


Vi parkerar i en småbåtshamn (Smedjebackens småbåtsklubb) och tar kväller. Sitter och ser på Allsång på Skansen då en man kommer och frågar om vi tänker stå där i natt. "Om det är okay så" svarar vi.
Han svarar; "Absoluuuut - jag går och låser upp toaletten"
Vi säger att "det behövs inte, vi har toa i bilen" och frågar samtidigt om de vill ha nån slant för att vi står där över natten.
"Neeeej absolut inte!!" svarar han. Vi säger att vi kan absolut ge en slant till klubben för att står där. Men NEJ, hävdar han bestämt. "Det är bara bra och till fördel för oss om det finns en par extra ögon här nattetid" svarar han. Bara det att folk ser att det rör sig och finns folk här så kan avskräcka ev "busar" säger han och vill inte ha nåt betalt.
Vi tackar så mkt och fortsätter njuta av rose´vin och allsång.
Det kallar man service och trevligt bemötande!
Tack Söderbärke och båtklubben!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar