En helt apropå trip 20/7 dag 3

Sovit gott och inga busar har besökt hamnen. Frukost och sen upp och titta på en liten gammelbilsutställning och loppis som ordnades. Flere finfina gamla bilar såg vi. Blev dock inte så många foton tagna tyvärr.


Stor och liten :-)
Handlar lite mat i den lokala butiken innan vi drar iväg.
Här har vi hamnat i Rättvik. Vid Siljansnäs camping finns denna "Långbryggan" tror jag den hette. Dit ut tog vi en promenad för att sträcka lite på benen.


På väg ut... där ute fanns en liten glasskiosk men det blev ingen glass denna gång.
Dags att tassa tillbaka igen och dra vidare.
Vi hamnar därefter i Orsa, kokar lite potatis och äter sill och bacon i husbilen. Går sen en sväng på stan och kollar in Orsa yran. En massa folk och väldigt väldigt många husbilar! En musikparad passerar och det verkar va ett himla hålligång.

Rullar på igen och passar på att tanka fullt så vi säkert har då det inte är allt för tätt mellan mackarna ju längre norröver vi kommer. Här passade Ninni på att ta en selfie medan Henrik tankade i Noppikoski.


Hinner inte så långt efter tankmacken innan vi hittar en vackert belägen rastplats. Stannars om hastigast för att ta en bild, eller två...
Den ena fick bli på detta ekipage. En tysk man som åkte ensam från Tyskland med denna traktor och vagn - max 25 km/h så det måste ha tagit ett tag.

Andra bilden fick bli på naturen - fantastiskt vacker natur. Amazing som mr Saucedo skulle sagt.


Kvällen kommer och vi tycker det är dags att Knasen får vila hjulen lite. Så vi stannar till på en liten, liten naturcamping i Älvros, 40 sek kostar den.


Det som fanns är natur... och soptömning och utedass. Men man har ju det mesta i bilen så det är ju sällan man behöver camping - egentligen. Det är ju för lite tömning, sopor, ev vatten osv nån gång ibland. Men nu låg denna bäst till på vår väg så här fick det bli. 40 sek kostade den och man satte pengar i ett kuvert och skrev namn och regnr på kuvertet och satte i lådan.


Efter ännu en underbart solig och väldigt varm dag så gick Henrik för att känna på vattnet i älven. Inte så varmt...

Njöt av utsikten, lite rose´vin och kex och ost samt körsbär istället i bilen. Sparade badet till en annan dag.
Ännu en skön dag är till ände.1 kommentar:

  1. Hjälp har han åkt ned traktorn och vagnen!!? Ja, om man har all tid i världen så... ;) Vår Freedom är på verkstan. Vi ska försöka att äntligen få bukt med motorlampan som lyser... Förhoppningsvis är han ok tills vi ska upp till Piteå i augusti! Men innan dess blir det en tripp med flyg till Polen för att hälsa på vänner. Ha det!

    SvaraRadera