Ljungskile - Lysekil


Åkte från Ljungskile efter lunch, och hittade en liten bro... ibland blir det såna här "vackra"  landsvägsbilder ;-))
Om bron hade nåt nan kommer jag inte ihåg nu på rak arm.














Vi gick till Havets Hus och tittade på och lärde oss lite om fiskar och livet under vattnet.
Vilka otroliga djur och odjur det finns där nere i djupet - huj!
Även ett sk klapp-akvarium fanns det så man kunde känna på krabbor, sjöstjärnor och andra konstigheter .Så nu vet man hur en sjöstjärna känns...






Som sagt det är lite kul för oss som inte sett sjöstjärnor på riktigt att få se dem - här dock fusk - i klappakvariet. Men vi såg ju även i vattnet när vi var och simmade - även lila fina! De är ju förtrollande vackra.







Efter alla fiskar skulle vi spela lite minigolf - och här ser ni vilka som kom etta och tvåa - de som fuskade! ;-)) Skämt å sido, på den här banan fastnade bollen hela tiden där inne...
Hungriga som fasiken var vi så det fick bli matakuten, pizza.
Sen strålade vi ihiop med Snigelfia igen som dök upp även här. Promenerade lite runt, men gick nog åt "fel" håll och såg mest trista gamla lagerbyggnader. Så i morrn (lördag) får det bli en tur till gamla stan istället.



Stannade på en parkering ganska centralt, det var en hel del husbilar där så vi tyckte det kändes rätt lugnt att stå där. Var lite skeptisk till att det skulle bli livat på natten men det var hur lugnt som helst. Visst hörde vi en del trafik men inte så det störde.

Promenerade en sväng på kvällen och tänkte simma, men det var brännmaneter ungefär överallt så vi skippade badet och gick och tog ett glas vin i Snigel-Fia istället.
Summa summarum hittills har Fjällbacka varit en klar favorit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar