Ullared - Falkenberg (Lövstaviken)

Idag var dagen för vår premiär på Gekås i Ullared.
Steg upp att tidigt för att vara där i tid, de öppnade kl 8 men vi var nog där kanske just före kl 9. Vi tänkte att det kunde vara bra att ha gott om tid då vi skulle vara utcheckade från campen kl 15.
Men inte var det några köer att tala om - tack och lov! Visst det marcherade in folk i jämn ström mest hela tiden, men kö - nää...
(Skönt)
Väl inne, så visst var det folk  men inte så det kändes hopplöst eller jobbigt på nåt sätt. Gick hur bra som helst. Kanske hade vi tur, kanske för att det var arbetsdag? Vad vet jag.







Just inkomna i varuhuset. Lite allmänt förvirrade, och funderar på hur man lättast orienterar sig och hittar runt bland alla miljoner hyllor.
Det var ju "rätt stort" om man säger så...
Jag måste säga att det var faktiskt över förväntan, större och mera "vettiga" saker än jag trodde det skulle vara.
Allt från kläder, hund- och hästartiklar, campinpryttlar, ännu mera kläder, mat, hygienartiklar till verktyg, köksattiraljer, lammpor  och lull-lull.











Tillbaka mot campingen som var stor, bra mkt större än det lilla som syns här. Fanns ju även stugby, bastu, badtunnor, en jättefin äventyrsgolf mm och man kan ju säga att det var massor av folk här men ändå lugnt och inte nojsigt.
Servicehusen tyckte jag var väldigt rena och snygga.
Ett plus är ju också platsera där en del är en grusdel för bilen / vagnen och en del som är "plattbelagd" med gräs i för tex förtält eller utebord osv. Sånt gillar vi!



Något de kunde satsat en liten slant på var en lite längre slangstump vid tanktömningen. När man tömt tanken blir det ju lätt lite "råddigt" och smutisigt så man behöver spola rent efter sig, men slangen var väl "hela" 20 cm lång så det var lite specialteknik som gällde ;-)
Men skam den som ger sig. Jätteplus ändå för att det fanns tanktömning ordentlig (inte bara för kasett) på flere ställen!










Då shoppingtarmen var nöjd så åkte vi vidare - och på vägen ramlade vi in på Comicland. (ni som sett Ullared serien på 5:an har säkert sett nån snutt därifrån) och det var ju ett lite speciellt ställe.
Utifrån såg det lite "rufft" och speciellt ut. Men man ska inte döma hunden efter håren heter det ju!

Öppna för allt nytt, kul och annorlunda eller bara helt vanliga sevärdheter så knatade vi in.
Serier var ledordet, men de hade även hur mycket böcker både inbundet och pocket som helst!


Här är vi inne i antikvariatsdelen, fanns även en museidel.
Endel böcker var helt nya, andra begagnade men i bra skick.
Vi fick åt oss en del böcker för en billig slant.
Sen att innehavaren var klädd för sin nisch gjorde ju saken än mer "rätt".
Han och hans fru(?) var så pratsamma och trevliga så vi höll aldrig på att komma därifrån. En riktigt kul upplevelse faktiskt.  Lite annorlunda!
Dit kan man bra vika in när man har vägarna förbi!








Det var svårt att få en bild med både antikvariatsdelen /butiken samt musei delen med då stora vägen, vältrafikerad till Ullared gick preecis intill. Men försöka duger.
Hoppas många viker in och träffar det pratsamma paret och köper sig lite läsbart då de ändå susar förbi.






Efter det åkte vi mot Falkenberg.
Hittade en ställplats i Lövstaviken - vid en småbåtshamn där.  Det är nog som på flere ställen där ställplatsen "hör till" båthamnen att båtklubben/hamnen  sköter båda och pengarna för platsen går till klubben så att säga.
Här är helt ok, små bodar, bryggor och en massa båtfolk men lite "utanför" stan så att säga. Inte så mycket att se på inom promenadavstånd.
Men el, wc och dusch samt sopkärl finns åtminstone.

Nu är det slappa och njuta av sommarkvällen som gäller.

3 kommentarer:

  1. Till Ullared åker vi flera gånger om året, alltid är det något man behöver och då finns det till billigare pris.

    SvaraRadera
  2. Hans fru sög av mig en gång när han skulle ut i en lasbil och hämta några gamla tidningar.

    SvaraRadera
  3. Ja hon va skön och suga det lilla kräket

    SvaraRadera