Lysekil - Varberg

Efter frukost och inväntan att regnet som kom på morgonkvisten skulle sluta tog vi en promenad uppåt stan, men blev rätt fort mätta på den och drog vidare på våra små äventyr ;-)
Tjejerna var som vanligt shoppingsugna så vi tog en tur till Torps köpcentrum och lugnade shoppingtarmen.
Sedan till Uddevalla och Snäckskalsbankarna där. (vill du läsa mer så gå in på länken intill)
Det var otroligt mycket snäckor!! OJ!
Synd att så mkt var övervuxet bara.



Svårt att få nån bra överblick så där med kameran, i alla fall när man är en gla´amatör som jag.
Men lite häftigt var det allt för det var ju ändå rätt stora högar!













Sen ville "fröken GPS" ha ut oss på småvägar, och vi brukar byta om och isället för att bara nöta motorväg ta småvägar för att få se lite annat, lite små chamiga byar och gu´vet allt skoj man kan hamna på!
Denna  gång vart vägen bara smalare och smalare och var inte mkt bredare än Hjulius, samt att lite längre fram så började träden sträcka sig lite för lågt och långt ut över vägen - han är ju rätt stor vår kille ... så vi fick vända och ta en annan väg.

Vi rullar  istället vidare mot Lilla Edet.







I Lilla Edet gick vi till slussen, för att se lite större slussar än de vi sett förut.
Kom lagom så att dessa båtar skulle slussa så vi blev stående att kika på det också. Det gick smidigt och bra för dem allihopa - verkade inte vara första gången. :-)








I Lilla Edet finns ju också Sveriges första sluss så vi kastade ett litet öga där också innan vi gick ner till älven och tittade på laxhoppning.
Visst låter det skoj - laxhoppning - man ser ju framför sig laxar som flyger fram likt hästarna på hopptävlingsbanan men såklart är det ju inte så, det förstår ju tom jag. ;-))
Men det ser ju onekligen lite häftigt ut när stora laxar hoppar högt ovanför ytan.

Sen var det dags att slänga in tacogratängen i ugnen och otåligt invänta att den blev klar och vi fick mätta våra hungriga magar - för att sen rulla vidare. Nu bar det av mot Varberg.
Kom fram rätt sent på kvällskvisten så sömniga Ninni tänker nog ta natt medan maken och pinglorna ser på en film.
Får försöka få med mig kameran ut och fota vår nattplats i morgon.
Vädret idag började med regnskur på morgonen, sen uppklarnande, ungefär fjorton regndroppar kom då vi gick till Snäckskalsbankarna, sen uppklarnande ...igen... och efter det sol och varmt, nästan kvavt.



3 kommentarer:

  1. Ser lite trångt ut på "vägen" ;) Vår GPS brukar hitta på allt möjligt konstigt, vilket kanske beror på att den inte är uppdaterad på fyra år (vi ska uppdatera den nu inför sommarens resa). I Norrland förra sommaren hamnade vi på en smal smal grusväg som tog timmar att ta sig igenom... (fast på kartan så det ut som ett det fanns en bättre väg strax söder om) fattar inte riktigt hur GPS:en tänkte?

    SvaraRadera
  2. Vi har två GPS när vi kör ute i Europa. I Sverige har jag dessutom en i min iPhone. Jag brukar fråga Birgitta, "Visar de lika?", men det är inte alltid så sker. Ni verkar hinna hela södra Sverige runt på en vecka till. Ha en fortsatt trevlig resa hemma hos i Svedala. Med hälsning från Marbella, Spanien.

    SvaraRadera
  3. HEJ!
    Ja ibland väljer vi kortaste väg, ibland snabbaste och det kan ju bli väldigt olika val :-))
    Lite kul att variera sig ibland för enbart motorvägar blir lite trök.

    SvaraRadera