Dags för en resa till Tierp igen

På torsdagen skulle vi åka till Tierp, det gäng som brukar åka. Men denna gång i tre olika bilar, Hjulius med oss (Henka och Ninni) och dottern Jennis och hennes kille Rasmus. Husbilen Rulla-Britt med Allis, Kå, Folke och Felix och sen Ninnis syster Sussi och hennes sambo Tommy i egen bil då Sussi måste skutta iväg hem en dag tidigare pga jobb.
Nåväl, på torsdags förmiddagen hittade Henka en liten läcka igen. Kul med gamla bilar ;-)
Det plockades hit, det plockades dit, petades här, skruvades där och så småningom var vi på väg mot färjan över till svenska sidan. Lite skäll borde ena killen på bildäck fått, han hade en riktigt trist attityd! *voff*På väg upp mot Tierp mötte vi regnet! Trist, javisst.
Började sätta upp Sussi och Tommys tält, och som tur var slutade regnet rätt så fort.
Ganska snart så var lägret i ordningställt.
Hade riktigt mysigt med tältet samt lilla paviljongen mellan husbilarna där vi samlades för frukostar och middagar.
Lite gemytligt att fixa och äta tillsammans istället för att sitta var för sig i sitt krypin och äta.
Fredag morgon och vi begav oss iväg mot arenan. Campingen ligger i anslutning och hör till området, men det är ändå en bit att gå. När man passerat genom entren så kom ett litet tåg som körde folk till arenan för 20 kr st men vi såg antagligen så snälla och trevliga ut så han ville inte ha betalt av oss. Åkte hela vägen in till läktaren - inte alls illa. Känds närapå lite VIP.Här ser man en liten liten bit av arenan, och banan. Här är emot starten och där bilarna och hojarna linar upp inför start.
En jättefin arena, med träläktare med plats för ca 20.000 pers. Fräscha vattentoaletter och många olika ställen att köpa mat, glass, dryck mm
Även andra evenemang än just dragracing ordnas här. Kika gärna in på Tierp Arena.En glutt ut över publiken på A-läktaren ena dagen.
Härlig stämning brukar det vara.
Självklart viftade åländska flaggorna för vår åländske förmåga Fredrik Fredlund.
Tyvärr gick det inte så bra detta race för honom.
Bättre lycka nästa gång
Här en finländsk Top Fuel dragster.
Rejäla grejer det där, bränslet är Nitrometan och det går undan när dessa drar iväg.
Bara känslan _i kroppen_ ger en en aning om hurdana otroliga krafter det är i maskinerna.
När läktaren nästan darrar och det nästan vibrerar i bröstkorgen när de drar iväg... det är en speciell känsla.Här är en Top Fuel hoj, och om jag minns rätt är det engelsmannen Ian King som sitter på den.
Inga lättkörda hojar det heller har man fått berättat av en säker källa. :-)Nu och då körde bilar el hojar sönder, och det blev sanering och således uppehåll på körningen ett tag, och då uppträdde bl a två killar som gjorde lite stunts på två gamla Indian hojar från 20-talet. De var duktiga.
Även drifting bilar från Swedish drift force körde ett antal uppvisningar!
Eller så kunde man gå runt i depåerna och titta och prata med teamen som meckade på sina bilar och hojar, eller kika på de "utställda" fordonen som denna gång var bl a denna fina tankbil och bredvid ett renoveringsobjekt.


Renovering av en gammal gammal husbil.
Lite annorlunda modell kan man säga.

Här har vi bröderna Johan och Jonnie Lindberg som kör mot varandra. Spännande.
De kör i klassen Top Methanol Funny Car.
Snabba gossar.Denna tjusiga gamla Rod tillhörde teamet "Fast Freddie", Fredrik Fagerström. Denna använde de till att dra tillbaka tävlingsbilen (en gammal pickup - tjusig som bara den) då den nått mållinjen och tillbaka till depån.


Givetvis var det race från morgon till kväll alla dagarna, men kommer det regn så kan / får de inte köra - blir allt för farligt med dess enorma hastigheter de kommer upp i.
Här kom ett moln på besök en eftermiddag då vi precis var på väg tillbaka till campingen. Kan säga att himlen öppnade sig bar nån minut efter att detta kort är taget.
Som tur var klarnade det ganska snart upp igen!


Som alltid på våra racingresor hjälps vi åt med maten, handlar och lagar, dukar och trixar och här är det några av grabbarna som grillar. Närmare bestämt Piff, Puff och B2 ser på ;-)Här sitter vi och myser lite på kvällskvisten, innan vi beger oss till Guldladan.

Här är Guldladan. Där är det livemusik fredag och lördag, då bandet "Too much monkey buissness" spelade. De var helt ok och spelade verkligt blandad musik.
(Detta kort är lånat från nätet)


Ja så gick en helg i stora drag.
Frukost, racing och än mer race, middag och så babbel, bubbel och prat och lite Guldlada på det.
Många trevliga människor har vi träffat, många fina race har vi sett, det slogs även en hel del nya Europa rekord under helgen och det är alltid kul.
Vi tog en tur via Uppsala och tog en natt där också innan vi åkte hem. Uppsala är ju aldrig fel.
2 kommentarer:

 1. Oj vilka ekipage!
  Och att få känna sej lit VIP är väl mysigt!
  Ha det fortsatt fint :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, ja det är kraftiga grejer som tävlar. Jätteintressant är det.
   Ha det gott ni med Kors och Tvärs.

   Radera