Student i hus

Nu är det studenttider, och även vi råkar ha en student i hus i år. Kul förstås,absolut,  men det viktiga är att de hittar nåt att göra som De vill, och vill pröva på livet! Ta studenten eller ej, gå till kapten, kock, byggare, frisör eller hästskötare spelar ingen roll bara det är rätt för dem!  I lördags satt vi således i Baltichallen för dimission av ca 150 studenter från Ålands lyceum och Ålands yrkesgymnasium.
Givetvis var man stolt och glad att stortösen klarat sina tre år nu, med mycket fina betyg, och givetvis var det stämningsfullt och fint och...givetvis hade Ninni svårt att hålla tårarna borta ibland (Ninni är en liten lipsill) Tex som här  sjöng en av flere duktiga sångare, låten Anthem från musikalen Chess och jag säger bara "jäklar vilken röst!"  Jätteduktig!


Här är vår stora tjej, nyss utsprungen från "lusse" - i duggregn.
Jag måste bara få skryta lite och säga att vi har absolut de duktigaste, finaste och vackraste barna i världen!
De är så lika men ändå så olika! Duktiga var och en på sitt sätt! Även den yngre dottern får snart sommarlov, för på fredag har hon skolavslutning och går då ut åk 9 så får vi se vad hon hittar på att göra efteråt. Önskar er våra goa tjejer lycka till med vad ni än tar er för!Här är ett till plakat, ett som våra vänner och grannar fixat till, och satt vid vägen bredvid "festlokalen" där vi hade mottagning. Här dock intaget för kvällen.

Vill passa på och säga Tack också till våra festfixare och kökspersonal. Samt till våra gäster som kom och gjorde kvällen minnesvärd.
Här är lite grann av det som bjöds under kvällen, smörgåstårtor, kaffe, dricka av lite olika sorter, och annat smått att tugga på.
Hoppas de flesta blev mätta och nöjda.
En trevlig kväll, och hoppas att lilltösa hittar en intressant och kul utbildning att gå även hon så vi får fixa en till fest om några år!
Husbilar ja - de var också med. Praktiskt och bra så har man huset med sig. Vi var faktiskt tre husbilar som tillbringade natten vid lokalen.
Här tar hundarna igen sig efter gårdagskvällen medan mattor och hussar röjer och plockar undan.

När vi var klara åkte grillen fram och vi grillade lite sen lunch eller tidig middag, vilket man vill kalla det. Solen sken och det var riktigt varmt!
Hade inte alls så tokigt och nu känns det verkligen som man längtar efter semestern!


4 kommentarer:

 1. Vad mycket trevligt man kan använda bobilen till, bara inom familjen. Förstår att ni är glada och stolta. Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack, vi är stolta!
   Så praktiskt också att ha huset med sig.

   Radera
 2. Klart du ska vara stolt - med en mamma som du, kan det ju inte bli annat än bra!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja stolt som en tupp är man. Nu har även lilltösa gått ut grundskolan och kämpat så bra så jag är så glad och stolt och nöjd! Tack vad ni är gulliga

   Radera