Stockholm i mitt hjärna, dags att säga hej...

Ännu en härlig och otroligt varm dag mötte oss.
En promenad runt holmen igen och känna lite på vattnet som var riktigt varmt och skönt (Bella höll dock inte med, i hennes ögon är vatten nåt man enbart och åter enbart dricker).

Det tål att sägas igen, att till Långholmens husbilscamp kommer man gärna igen. Speciellt då de visade på sån serviceanda. Själva ställplatsen/campingen har väl ingen romantisk stämpel på sig men det är ju servicen och närheten till stan som gör det. Långholmen i sig är ju rätt mysigt också!


Dags att åka mot Henkas bror... men...


Det var när Ninni redan gått och checkat ut, och lämnat nyckel till duschar etc (vi stod på en plats där man inte åker förbi incheckn. när man kommer och går) och kom tillbaka, och Henka skulle starta bilen som den var stendöd! Det sa bara klick-klick då han tog på nyckeln. Tydligen var batterierna tomma, vi hade inte använt nån el att tala om, och de har funkat hur bra som helst innan inget "gnäll" och segande när man startar utan gått snällt igång. Då det är lastbilsbatterier i bilen så krävs det lite starkare saker att starta med, och dessutom skulle inte en lastbil kommit emellan oss och husbilen intill. Inte heller kan man dra fram vår bil då den har luftbromsar - den står liksom där den står. Henka började plocka, mecka och fixa - jag gick till incheckningen igen och sade som det var att nu startar inte bilen och att vi vet inte när vi får igång den och att Henkas bror slutade jobbet kl 16 och kanske kunde hjälpa oss på nåt sätt då isåfall att vi inte lyckats själva innan...osv. Fastän de eg redan hyrt ut "vår" plats så var det inga problem! Jag frågade om jag skulle betala lite till då för att vi blev längre än tänkt osv men "Neeej absoluuut inte, det är ju sånt som kan hända" fick jag till svar. "Behöver ni platsen hela natten så ordnar vi det, och  fixar att den tyska bil som nu egentligen stod "på" vår plats (bredvid alltså eftersom vi inte kunnat flytta oss), så ordnar vi en ny plats åt dem ..." Det verkade inte vila några problem hos dem. Vi är jätte tacksamma! Tusen tusen tack Långholmens husbilscamping.
Nå så småningom fick han igång Hjulius och mycket riktigt så var det batterierna som var ledsna på livet. Vi rullade iväg mot Hägersten.
Efter att ha firat en busig liten ettåring, pratat goja en kväll och njutit av den fina staden i otrolig värme till långt in på nattimmarna så börjar det snart bli dags att säga adjö till storstan denna gång.
Här har vi kommit till Kapellskär i god tid innan färjan skulle gå så vi stannade till vid vattnet och lyssnade på måsar och vågor.
När vi körde ombord på färjan så frågade vi om det fanns möjlighet att få koppla i el då så vi säkert skulle komma igång när vi skulle köra av, och det var inga problem alls. De har också boostrar att starta igång även lastbilar och bussar med ifall det krånglar nån gång. Bra att veta.
Tack även Viking Line och speciellt "Pejba".

Väl hemma möttes vi av ett nystädat hus och nybakt rabarberpaj och kladdkaka. Tusen tack, Netti.
Gräset som vi inte hann klippa innan vi åkte hade vuxit som ogräs kan man lugnt säga och gården såg ut som en mindre djungel. Så det blev att klippa och kratta kvällen till ära.
Nu får man se vad som händer här näst, men i husbilen vill man ju helst vara :-)

8 kommentarer:

 1. Ja Långholmen är mysigt, är uppvuxen inte så långt därifrån. Tur att ni fick igån bilen igen. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite knivigt när det inte går att flytta bilen så enkelt heller med luftbromsar. Nåja vi kom hem och allt är väl. Hjulius har piggnat i igen nu :-)
   Ja till Långholmen måste man nog igen innan hösten är över.

   Radera
 2. Vilket otrevligt och stressande äventyr ni råkat ut för. Detta är alltid en mardrömssituation. Skönt att det ordnade sig för er. Bra att veta om deras servicevänlighet på ställplatsen. Kram.

  SvaraRadera
 3. Ja absolut skönt att det ordnade sig. De ska verkligen ha en eloge.

  SvaraRadera
 4. Så skönt att det ordnade sej så smidigt. Kul att höra att det finns hjälpsamma människor! Och kul att komma hem till nybakade kakor!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Skönt att allt ordnade sig så bra. Vi har bara goda erfarenheter av servicen på Långholmen och även på Tantolunden. Platserna är som du säger inte de mest romantiska man fungerar bra och man står ju mitt inne i staden, praktiskt. Vi har på färjan mellan Trelleborg - Rostock fått el, hann inte kliva ur bilen innan en besättningsman kom med en sladd, bra service. Kram, 3M

  SvaraRadera