Lördag kväll - söndag (Torsång-Sala-Lida)


På lördagen efter sovmorgon och promenad i regnet så åkte vi iväg mot Sala. Tog en promenad runt i stan och tänkte gå och äta pizza men det mesta var stängt, så vi åkte vidare mot nattplatsen vid Sala Silvergruva.

Vi körde till silvergruvan och parkerade oss där, vilket var helt ok för både oss och enligt info därifrån.
Tog en kvällspromenad bland det som kändes som en miljon mygg.
Många gamla hus, gruvgångar och schakt, vattendrag mm


Samma schakt som ovan fast ur en annan vinkel. 
Ännu ett annat gruvschakt bakom.
Stort område.En av flere små vattendrag längs vår promenad på alla de stigar och motionsspår som fanns.
Vackert område var det.Näckrosblad som speglar sig i vattnet.
Inte världens bästa kvalitet på foton då vi var för lata att ta med kameran utan de är tagna med mobilen. 


Söndag:
Vi hade till motsats från våra bekanta, inte bokat in oss på någon gruvtur då vi bestämde lite hastigt och lustigt att vi skulle åka iväg, och dessutom var vi lite snåla denna gång, så vi promenerade runt i området istället på egen hand. Här är en liten timmerkoja som de trodde att de såg ut på "dåtiden". Charmiga men knappast så bekväma och varma.

Bl a gick vi ner till Stens botten.
En lite knagglig trappa gick ner där, och man kunde se en par öppningar där.Lite lustigt var att det var otroligt varm och skön dag, även där nere i gropen utom på vissa ställen där det drog riktigt riktigt kallt! Det var när man kom i närheten av "hålen" / schakten så det måste ju dragit upp kallt där nerifrån underjorden eller?
När vi kikade ner såg vi att det låg tom lite snö / is kvar där nere. (på bilden ser det ju inte alls djupt ut, men det var rätt djupt)


Höjd / djup proportioner blir ju aldrig riktigt bra på bild. Här är nerifrån bottnen i gropen. Så långt man fick gå alltså, hålen var ju betydligt djupare. :-)Vi rullade vidare, då vi tycker charmen med husbil och campinglivet är att man kan rulla på i sin takt, ta dagen som den kommer och se nya platser varje dag om man vill. Att ligga på en camping halva sommaren är inte vår grej.
Här stannade vi till i Kvicksund och köpte oss pizza till lunch.Efter en sträcka på benen paus i Eskilstuna så åkte vi till Botkyrka kommun och Lida friluftsområde som också är märkt som ställplats. (gratis sådan också) Här fanns allt från promenadvägar, restaurang, äventyrsgolf, skidbacke, badstrand mm 
Här fanns mycket vildkaniner också, riktigt söta små varelser. 
Rätt så fina vyer också, och utsikt över vattnet från endel promenadvägar.
Mygg fanns det också - dock inte lika kul.
Lite svårt att få till en bra bild, men man skymtade vattnet genom träden ändå.

Vi hade sällskap av två andra husbilar och endel fritidsfiskare då det är fritt fiske här.
Godnatt på er från oss i Hjulius.2 kommentarer:

  1. Ni var inte nere i gruvan då? Vi var nere där sommaren 2010 när vi hade med oss två 14-åriga killar på Norrlandsresa och letade lite äventyr. Då började vi faktiskt där. Första stoppet var Sala Silvergruva innan vi fortsatte norrut.
    http://www.freedomtravel.se/2010/07/sala-silvergruva/

    SvaraRadera
  2. Hej Freedom - nej vi gick inte ner. Var där för väldigt väldigt många år sen med mina föräldrar, och som sagt hela sverigetrippen kom lite hastigt på denna gång ;-) så vi skippade det.
    / NInni

    SvaraRadera