Påsktrippen dag 3

Började dagen med frukost, såklart, men sen en promenad och kolla in omgivningarna.
Vi har sovit gott i natt, kan det bero på att vi stod nära Drömverksta´n?
Tänkte ta oss dit upp till det där "lustiga" huset uppe på berget som heter Östra Berget. Lite skönare ute idag, då det inte blåste lika mycket, tack och lov.

Vy åt ena hållet uppifrån berget.
Blev några trappsteg, tar på en fet och en lat eller hur brukar det heta?
Men skönt att röra på sig lite.

Fint tornhus där uppe - Oscarsborg.  Här uppe fanns även som en liten scen och tydligen ordnades det evenemang där sommartid.
Läs mer om Östra Berget här om du vill. 
Promenerar fortsättningsvis, här en bild över ån och mitt emot där ser ni var vi stod - vid Gästhamnen som också fungerar som ställplats. En turbåt låt där också, ms Moa hette den, men var inte igång för säsongen än.
Klättar upp på nästa kulle. Denna hette Faxeholm. En gång i tiden en medeltida borg. Numera bara några kanoner på en kulle typ.

Funkar bra att balansera och klättra på i alla fall.
Rullade vidare och hamnade i Hudiksvall.
Strosade lite först och blev sen lite lunchsugna så vi letade upp en restaurang som verkade intressant och .... indiskt blev det - som ju är så otroligt gott! Dessutom finns det ju tyvärr ingen indisk restaurang hemma på holmen så när man hittar en när man är på vift nånstans så bara måste man...
Lite mysigt ställe det här också. I en av de här "bodarna" huserade den indiska restaurangen vi åt på.

Same same but different.
I väntan på maten. Sippar på en liten öl ;-)
God var den och helt suverän var maten.
Väldigt mätta och belåtna rullar vi vidare igen. En lite suddig och speglig fönsterbild från bilen.

...vi bara rullar fram... i dubbel bemärkelse.

Far mot Gävle en sväng. Hittar denna speciella rondellprydnad. Man kan ju faktiskt kalla det rondellhund då det är en sk Volvo "valp".
Vid den ställplats i Gävle som vi stått förut så hade ett stort gäng måsar tydligen lördagsfest för himmel och pannkaka vilket skränande. Precis bakom på en stor parkering så var det x antal tja ska vi säga "hemlösa" ??, eller tiggare eller nåt ditåt som hade sina kassar, sina bilar och nån husvagn, eldade i nån gammal tunna och grejade på och det kändes inte så himla gemytligt, och  dessutom blev det att åka och göra lite ärenden för makens en bekant så vi hamnade i Hedesunda istället.
Blev en sen middag och sen ut och se solen gå ner och himlen stå i brand.
Några få dagar ledigt går snabbt och i morrn bär det av hemöver tyvärr. Jobbet kallar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar