En uppdatering igen om Gud vill och skorna håller

eller vad brukar mr Timell säga?!! Internet här är väldigt kinkigt kan jag säga! Sitter som en akrobat med datorn i fönstret för att få kontakt till hotellet vi står utanför.
I söndags var vi till Malbork borgen, en enormt mäktig borg! Helt otrolig.
Funderade lite då guidade turen skulle ta ca tre timmar om det verkligen kunde ta så länge - men visst gör det det!!
Vi gick inte alls allt, vi blev för hungriga under tiden - men dryga 1,5 timme knatade vi där inne och vi såg långt ifrån allt.















Mycket fina utsmyckningar, målningar och annat fanns det där inne! Många gångar och annat - man kunde nog lätt virra bort sig där inne. Men fint var det!!















Utsikt genom en glugg...



















Man hade bra utsikt uppifrån tornet !!













 Vi började rulla iväg mot det upp och ner vända huset, och hittade som vanligt diverse olika vägar. Här en kullerstensväg som möblerade om lite lätt i skåpen i bilen - men inte så farligt. Man börjar få rätt så bra ordning och sätt att stuva så det hålla hyfsat.
Men hoppar, skramlar, skakar - det gör det!









Så var vi då vid huset. Mest en plojgrej, och nog mest skulle vi säga gjort för barn. Lite "lustigahuset känsla" var det dock då man gick där inne och golven lutade lite hit och dit, tja allt var lite upp och ner, lutande och snett så man fick lite "fylle" känsla att gå där.









Det var lite små hus, lite djur, lite div att titta på där men inte så mkt en liten besvikelse må jag säga.
Här pussar Bella på nån slags ren eller hjort...
Den skulle varit skoj att leka med tyckte hon.











Sen gav vi oss iväg på jakt efter en camping - inte lätt så här tidigt på säsongen! Det mesta är stängt :-/
Hittade i alla fall Camping Tamowa i Chmielno. Den var helt ok, ett minus är myntautomat till duscharna men dem använde vi inte men i alla fall - ogillar det.
Utsikten var kanon!!
Inget internet är också ett minus.

Trångt att komma dit, så stora bilar kan ha lite meckigt fick vi erfara.





Men som ni ser, inte dumt att vakna till denna  vy. Här sitter vi och käkar frukost till en gryende fin dag.
Jättemysig liten håla!!












Som ni ser är det rejält trångt!!
Dessutom är det en brant uppförsbacke upp till campingen och här är vägen genom byn mot campen.
Får man möte blir det för nån att backa!
Det tog sin tid att mecka sig ut därifrån!









Vi tänkte åka och stanna till i Gdansk - men det var störtomöjligt att hitta en parkeringsplats! Vi snurrade på i nån timme där i stan, kö på kö på kö på kö... Helt omöjligt att hitta nån plats där vi kunde stå. Inte heller nån camping att ta sig in på annat sätt därifrån.
Så vi struntade i det och åkte ut mot Sopot istället, stannade till vid Miramar och käkade på en lite mysig restaurang, åt lite mexicanskt och mmmm så gott det var!! Efter lite letande och snurrande och frågande så hittade vi en liten ställplats vid ett hotell Dworek Admiral där man får stå till en kostnad av 100 zloty. Visst man har tillgång till dusch och el, men internet är lite dålig signal så man åker ut mellan varven. Men vi tog en kvällspromenad på stranden och tog oss ut till den berömda träpiren här i Sopot.
Kan tänka att det är knökfullt med folk, men också betydligt livligare och så på sommaren. Säkert mysigt på stranden och lapa sol då! Nu är det kallt!
Men Bella tyckte det var skoj att springa i sanden i alla fall!!
I morgon ska vi strosa lite på stan här.

3 kommentarer:

  1. Cool borg! Och snacka om trång väg...! I Gdansk har vi flera gånger stått på Stogi camping. Ligger vid vattnet, och så kan man ta spårvagn in till stan.

    SvaraRadera
  2. Ja vi hade en att kolla upp den men det var inte öppet :-/

    SvaraRadera
  3. Det är minsann riktiga äventyr ni hamnat i, både spännande och intressant. Men konstigt attcampingar och ställplatserna är så otillgängliga. Inte bra för turisterna! Ha det fortsatt bra. 3M

    SvaraRadera