Leba och Slowinskinationalpark

Efter en god natts sömn vaknade vi till lite halvmulet väder igen. Dock måste vi ju bara ta ett dopp i havet så där på morgonen - bara för att ha gjort det när vi var här. Tur man fick hoppa i varma duschen sen! Det var INTE varmt!!
Nåja, lite frukost och hundrunda och så iväg längs små och bitvis riktigt hoppiga och skruttiga vägar, bitvis lite bättre. Men dessa evinnerligen träd som ska va längs vissa vägar blir man lite trött på - det blir ganska trångt då man möter lastbilar!





Vi begav oss till Leba, stannade först till lite hastigt för att lite kolla var vi skulle hitta parkeringen till sanddynerna och så vidare. Då hittade vi detta lilla skepp - fråga mig inte riktigt vad det är...
Så åkte vi ut mot sanddynerna, parkerade och käkade lite innan vi skulle bege oss iväg. Beslöt att ta en liten "golfbilstaxi" ut och sen gå tillbaka - vilket var ett ganska bra drag. Men det hoppade och skuttade, chauffören gasade nog på allt den lilla stackars bilen gick och vi tränade skrattmusklerna!








Uppe på sanddynerna, det blåste på rejält och det var inte varmt! Sanden yrde så inte undra på att sanddynerna flyttar på sig.
De har begravt en hel stad för "ett antal" år sen!
När man ser hur sanden flyttat sig och stolpar, träd mm blivit täckta med sand så bara häpnar man.
Helt otroligt.








Mera sand...sand och åter sand...
Kan säga att det var rejäla dyner! Inte bara en liten strand .











Vi behövde ju inte direkt svalka oss med en öl - men den hölls automatiskt kall och lite kul känsla var det ändå att ta sig en Stallhagen mitt i en öken i Polen.
Senare värmde vi oss med lite glögg och jäger - för kallt var ordet !!











Man var ganska mosig och trött efter en dag i sand och åter sand och så en ca 6 km promenad tillbaka till bilarna. Vi sökte oss till en camping i närheten där vi parkerade - den verkar fräsch men engelska kan de inte många ord.
Vi går till en restaurang för att äta och ikväll leker vi lite modiga och bara på chansning kör en hel meny. Vi har ingen aning om vad det är, och de kan ingen engelska men vi kör! Henrik fick en 4 rätters meny för ca 16 euro. Anders, Lisen och jag tog en annan meny med två rätter vilken kostade 19 zloty som är ca   4,50 euro. Helt ok. Här är en bild på förrätten som vi tre åt. En soppa som vi inte helt kunde identifiera men god var den.
Sen tog vi en liten hundrunda innan vi bänkade oss i husbilen och svär lite över det långsamma internetet.
Vi har haft en bra dag, men kallt som tusan!!

5 kommentarer:

  1. Roligt att få höra om era erfarenheter i Polen. Vi har inte varit där med husbil, men det ligger ju nära för oss "smålänningar". Dessutom är vi väldigt ofta nere i Blekinge, så varför inte ta färjan över, vi får väl se om ni kan locka oss dit med era upplevelser.
    3M

    SvaraRadera
  2. Spännande med nya orter, Polen ganska outforskat för vår del också. Äta ute är ju också kul....man vet inte vad man får in :-) Ser med nyfikenhet fram mot er fortsatta resa.

    SvaraRadera
  3. Bada i Polen i mitten av april, kan inte ha varit mer än "tre, fyra cm" varmt? Måste vara härligt sommartid med alla sanddynor. Säkert kul att resa när man inte behöver trängas. Ha det så trevligt!

    SvaraRadera
  4. Vi var runt i Polen i somras och testade förstås också deras mat. Vi tyckte det mesta var gott. Testa deras korvgrytor. Vi köpte med hem, som vi njöt av under hösten. Något så kryddiga och goda med mycket kött hittar man inte i Sverige. Långt ifrån Scans tråkiga.
    Vi var inte ute bland dessa sanddyner, som verkar häftiga. De är betydligt större än de vi testade på i Danmark. Ha en fortsatt bra resa!!

    SvaraRadera
  5. Ja det är kul att testa mat, men lite svårare att förstå vad det är man beställer in!! Elisabet - vet du vad det heter på Polska?

    SvaraRadera