Resan till Polen tar sin början.

Äntligen på väg mot vårt mål Polen.
I ösregn åkte vi från vår kobbe, och unnade oss lite god a´la carte på färjan över till det blå-gula landet.
Rullade på i sakta mak, och snart övergick regnet till snöslask som så småningom mot Stockholmstrakten blev snö - hörde på lördagen i radion att det blivit än mer snöoväder sedan.
Vi rullade sakta vidare och tog nattplats vid en kyrka lite ifrån vägen.







Som ni ser så lämnade vi snövädret bakom oss och solen visade sig på lördagen. Ingen snö utan bara våta vägar. Ju längre neråt vi kom desto grönare blev det ju såklart. Härligt.
Bilarna rullade snällt och hundarna skötte sig lika bra.










Stannade till och gjorde oss lite lunch på en rastplats i Bröms.
Det kom en regnskur då vi stannade till men sen kikade solen fram igen.
En ganska bra rastplats med lite info om området osv.









Efter en urtrist pizza i Karlskrona var det dags för att åka till färjan och checka in. Hundar ska checkas in, få sin biljett som ni ser på bilden här - en lapp som ska sitta runt halsbandet på hunden hela resan. Sen måste de ha munkorg så fort de vistas utanför hundhytten. Munkorg var ingen hit kan jag säga!!!
Men vi gick direkt till hytten, då färjan gick ut kl 20 så vi gick turvis och kollade runt på båten som var fin. Sen var det dags att sova.








I hundhytten, som en vanlig helt ordinär hytt - varmt var det förståss...













Jag (allt för rufsig i håret och yrvaken) med en liten Bella med munkorg!!! Hon gillade det inte!!












En av små vägar på Puck som vi irrade på. Endel vägar är bättre än andra kan man helt klart säga. Verkligen varierande.
Promenerade runt lite i Puck. På många gårdar, för att inte säga majoriteten av gårdarna stod det vakthundar och skällde.
Puck var tja...kan man säga "lite annorlunda" eller "en salig blandning" av fint, fult, nytt och gammalt, stad och landsbygd.






Bella har en skön stajl då vi åker bil.
Hon är lugn och go, och det verkar inte bekomma henne att det ibland skumpar och hoppar lite.
Hon sooooooover!!!
Ofta (så länge hon inte får för varmt) i min famn då jag sitter med benen lite upp så ligger hon på mina ben då här med sina framben på var sida om mina ben.






Efter Puck åkte vi ut till Hel.En långsmal halvö - lång var ordet! Säkert ett kanonfint ställe på sommaren då alla hotell, campingar, serveringar, surfställen och annat är öppet. Nu är vi så tidiga så nu är mkt stängt tyvärr.
Men vi gick ner till stranden - som var lång!!! Så långt man såg ungefär åt vardera håll.
Här är vi och busar med hundarna på stranden.
...och nu har vi således internet på en camping här på Hel. Få se när man hittar nät nästa gång att uppdatera. Försöka duger heter det.
I morrn rullar vi vidare!

4 kommentarer:

  1. Kul att följa er. Roliga namn på orter och halvö.Visst är det tråkigt när inget är öppet, men då slipper man alla köer. Kör lugnt och ha en bra semester.

    SvaraRadera
  2. Ja det är ibland lite lustiga namn, ibland helt omöjliga att försöka uttala. Det var lite kul bara att läsa menyn då vi var ut och äta igår kväll. Lite gissningslek blev det allt!

    SvaraRadera
  3. Så härligt att vara iväg! Ha det fortsatt härligt.

    SvaraRadera
  4. Skrev en kommentar tidigare, men den tycks ha försvunnit ut i cyberrymden, tyvärr. Det är väl skönt att ni kommit iväg ut på en resa med husbilen. Vi har inte varit i Polen mer än alldeles vid gränsen. Får kanske tänka om. Såsom er hund ligger i knäet gör vår också, lustigt. De söker nog kroppskontakt, eller? Ha det så gott! 3 M

    SvaraRadera