Lördag 12/7

Vaknade, åt frukost och drog sen så småningom iväg från nattplatsen. Riktigt varmt, soligt och skönt!
Många husbilar, en del husvagnar mötte man och på vattnen vimlade det av båtar.
Sommar med andra ord! Härligt!

Då vi ändå skulle in via nån affär och fylla på förråden lite i bilen så passade vi på att köpa oss varsin räkmacka till lunch på samma gång. Gott!!
Denna gång var det Lidköping som fick besök av oss.
Rullar sedan på mot Västkusten.


Här närmar vi oss lilla fina Fjällbacka.
En liten söt stad vid vattnet, med små smala gränder och gator, hus som klättrar på bergväggarna (ser nästan så ut på vissa ställen) och massor av folk och båtar!
Riktig sommarstad om man vill mysa och bara vara.
Fjällbacka Camping var fullbelagd så det blev att leta upp någon annanstans att stå. Den lilla stadskärnan är så liten och så smala gator och har ont om parkeringar så det blev att söka sig just utanför.


Hittade en grusparkering där det inte fanns några tidsbegränsningar, ingen avgift och inga förbud för att övernatta så där stannade vi till.
När vi kom stod det en husvagn+bil (och förståss några vanliga personbilar) här redan, men utåt kvällen var det flere husbilar  som tänkt som vi.

Vi gick ner på stan en sväng och njöt i solen. Under eftermiddagen rullade det på ganska många gamla fina amerkanska "raggarbilar" och det var en skön somrig stämning över lag här.
(Här ser man lite hur husen ligger precis intill bergväggen. )


Svårt att få en bra överblick med kameran över stan. Men som sagt, invid vattnet, precis intill bergen. Små bodar, restauranger, gästhamn etc vid bryggorna och vattnet.
Trevligt folk också. :-).... Mysig!


En brännmanet med sina långa tentakler.
De fanns i alla möjliga storlekar och den här kanske var gissningsvis 25-30 cm i diameter. Bilden är inte den bästa då den ju är tagen uppifrån bryggan och ner i vattnet.

Här kommer de vi väntade på! Henriks föräldrar Gun-Britt och Bertil med sin snipa Mathilde. De har varit och gjort sin drömresa med båten, via Göta Kanal, Dalslandskanal mfl och in en bit i Norge. Nu har de styrt kosan hemöver och vi passade på att möta upp dem här.
Det var inte det lättaste att hitta lediga båtplatser i Gästhamnen, snarare nästan omöjligt. Men hittade en längst ut på en brygga. På många ställen låg det 3-4 båtar utanför varann för att få plats så den som låg ytterst måste gå över alla andra båtar för att komma till bryggan. Men allt går :-)Givetvis en skål i lite skumpa när de kommit!
Gott, trevligt och allmänt riktigt jäkla bra hade vi det.Några av sjöbodarna/båthusen som numera användes som typ sommarstugor. Mysigt verkade det vara!
En till bild över en del av den söta lilla stan.
Man kan ju inte klaga nu inte!

Gick på kvällen till restaurangen Lilla Berith och åt middag. Tog friterade sjöodjur ;-)
Bläckfisk, räkor och kräfta samt grönsaker och nån röra och små "pizzamackor" till. Riktigt gott!
Egentligen helt otroligt gott !!


Avslutar kvällen i Mathilde där vi pratar, pratar och pratar och tar ett glas vin eller två. Har det riktigt gött.
Båtarna rullar in fortfarande under hela kvällen, folk tar ett kvällsdopp och ja det är....semester!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar