Dag 11 ( ons 28/6) vi hade i alla fall tur...

Morgonpromenad i det grå och stundvis lite regniga vädret. Här går vi längs kanalen in i Emden.

Såg några hus invid vattnet, med båtplats från sin altan/balkong (nedre vån). Det såg ju lite härligt ut.Vi åker vidare, stannar till vid en Mc Donalds då vi blev hungriga, men det var allt annat än gott. Har eg inte gillat deras burgare men efter dessa så nä never again.
Här är vi ipå väg ombord på en liten färja som går mellan Brake och Sandsfeldt. 7,80 euro kostade den.


Lite lustigt var det hur de tog i land. Inga räcken på rampen utan de körde emot där det passade vattenhöjden kanske(?), lade ner klaffen och så körde man iland. Inga några hakar och lås som håller det på plats utan bara klaffen ner och tuta och kör...Rullar vidare genom små orter Hagen, Bramstedt, Bokel, Stubben och många många fler.
Kommer sen till en färja över Elbe.
Den kostade 15.50 euro för den vinglande turen (pga att det var så grunt på flere ställen) över floden.
Fastän denna färja och även den tidigare gick i skytteltrafik så var det långa (!!) köer - tror inte vi ska klaga på köer hemma till våra landsvägsfärjor ;-)
Middag fick bli på en cypriotisk restaurang, gott och trevligt.


Tänkte först stanna till på en ställplats i Tönning, men där måste man checka in under öppettid så att säga, och det hade stängt då vi kom, och för att komma till duschar så behövde man tags som man fick vid incheckning så vi letade upp en annan som man kunde checka in elektroniskt och fick ett kort man blippar till allt man använder som duschar, vatten, el osv och sen bet man för det som man använt när man åker ut.
Mkt bättre system än att måste passa tider för att kunna checka in.
Som synes så började det mörkna, och vädret har ju varit mulet hela dagen. Men en jättefin ställplats är det! Wohnmobistellplatz am Halbmond.
Rent och snyggt, ordning och reda, lätt och redigt betalsystem, fräscha duschar och toaletter.
Rekommenderas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar