Dag 8 (sönd25/6) Vi hade i alla fall tur med vädret

Här var senaste nattplats, ställplatsen i Trier.
I bakgrunden syns den stora katedralen.
Inget lyx - men det behövde vi inte heller - det vi behövde var tillgång till dusch då pga den trasiga vattentanken. Tänk vad van och bekväm man blir att ha allt i bilen.På väg att titta runt lite i Trier.

Katedralen/domkyrkan.
Den var stor och fin och mycket utsmyckningar, men vi skippade att mer än titta in, då vi märkte att då vi öppnade dörrarna att de höll på med en gudstjänst där.


Här kommer vi som synes in i Luxemburg.
 De kommer ju så plötsligt de där skyltarna och min långsamma mobil går inte alltid så fort att få igång kameran på.

Schengen.
Här finns Schengenländernas flaggor och stjärnorna på pelarna där är små konstverk som symboliserar varje land.


Henrik och Bella-bus vid Finska flaggan.

Här fanns detta lilla konstverk också, och varje Schengenland hade sin plats där man kunde låsa fast sin kärlek till varandra.
Då hängde man dit sitt hänglås som ofta var graverat, låste fast och kastade nyckeln.
Körde längs denna väg.
Här har vi kommit in i Frankrike.

Franska landsbygden.
Vi åkte en bra bit och det var så annorlunda landskap mot vad man var "van" med senaste tiden med höga berg och djupa dalar och gröna vinfält.


Stannar till i den franska lilla staden Thionville.
Promenerar längs en strandpromenad, eller ska man kalla det flodpromenad.


Serveringar och lite happening längs promenaden.Vi åt lunch, inte det lättaste att beställa mat då de inte var så superbra på engelska och vi def inte bra på franska ;-)
Men närmast är Ninnis cheesburger och och längre bak är Henriks american burger. Då fick man pommesen ovanpå hela tjottaballongen.
I Thionville.


Fortsätter framåt på vår färd och korsar igen över till Luxemburg och nu tänkte vi ta oss in i själva staden.
Mycket begränsning till 3,5 tons bilar men den gränsen klarade vi. Rätt trångt och inte lätt att få parkering. Här var det återigen skönt med en liten bil.
En liten kyrka...

Kom några gamla häftiga traktorer längs vägen då vi strosade inne i Luxemburg.


Den här lilla lustiga traktorn brummade som tja...


Mycket folk och liv och rörelse runt torget i Luxemburg, musik av olika sorter, och hur mycket uteserveringar som helst. Här är två viktiga gäster som väntar på mat.

Efter att ha strosat omkring, glott, lyssnat, ätit, druckit och promenerat lite till så drog vi oss utåt landet lite igen för att leta en camping.
På vägen mot campen så hittade vi en skylt till en gammal borg - vägen dit var rätt smal och gick längs en brant och hög sluttning. Kändes lite smått spöklikt där ett tag :-)

3 kommentarer:

  1. Hej Henrik och Ninni! Jag undrar om ni skulle vara intresserade av ett samarbete på er blogg tillsammans med en campingkedja. Återkom gärna på mail. MVH Karin Lundgren från Impera, kl@impera.se

    SvaraRadera
  2. Vilken spännande resa! Luxemburg har vi aldrig varit i ... Och det där när man inte kan språket är inte alltid så lätt. Vi är ganska vana vid att det är så, men det betyder ju inte att det alltid blir rätt, haha. Minns bland annat när vi köpte en fylld och inbakad macka (typ pirog) till lunch i Frankrike. Vi visste inte vad fyllningen var, men vi äter det mesta, så vi tänkte att det inte spelar någon roll om den är fylld med ost, tomat, köttfärs, grönsaker, svamp eller vad vi nu kunde gissa ... Vad den var fylld med? Pasta ... Det blev mycket deg i magen om man säger så ;) Och den där skapelsen med pommes fritsen ovanpå ser inte helt enkel ut att äta ;)

    SvaraRadera
  3. Spännande mat och upplevelser av alla de slag!

    SvaraRadera