Dag 7 (lör 24/6) vi hade i alla fall tur...

Bella ligger skönt på span i fönstret medan vi tillreder frukosten. Ett bakben på var sida om ryggstödskudden :-)
Är man inte världens skönaste hund så säg.


Ett lite häftigt ekipage vi såg på campingen. En kvinna (såg bara henne i alla fall) som åkte runt med en traktor och husvagn. Tractor Boraus stod det på vagnen.

Vi checkar ut från campingen i Ediger-Eller och rullar vidare på vår färd.


Ser vinrankor och ...
...mera vinrankor...

Passerar ett antal små samhällen/orter bla Eller, St.Aldegund, Alf, Zell-Mosel, Traben, Kröv, Kinheim där vi stannade och gick på en loppis som vi såg då vi kom rullande.
Fortsatte...

Längs vägen såg vi ett litet brobygge - lite dåliga bilder så där genom vindrutan, men det var högt och stort!Längst till vänster i fotot ser ni änden av samma brobygge som på bilden ovanför, och pelaren längst till höger i denna bild så är väl sista bropelaren på den blivande bron.
Ett rejält bygge.En liten kran...

På väg in mot staden Bernkastel-Kues.
Passerade då över floden, då parkeringen var en liten bit bort - när man sen kom in i den charmiga staden förstår man att det inte kunde funkat med parkering där inne ;-)En liten bit av torget i stan.Mysiga hus och gator, men massor av folk.


Fina gamla hus.

Rätt smalt mellan husen på sina ställen.


Lunchtime och dags att hitta nån mat. Hittade ett ställe där vi slog oss ner. Dock fanns det inga lediga platser under nåt parasoll el i skuggan.
Kan säga att man var dyngsur av svett när vi ätit klart. Varmt något otroligt!
Men maten var god!!

Ninni svalkade sig med en cola-bier. Måste ju testa när man såt nåt som lät så knasigt.
Helt okay.Sen åkte vi vidare, stannade till vid en mataffär för att handla lite middagsmat - ja vi köpte lite kött och potatisssallad och diverse, inte bara detta man ser på bild här! Men detta och lite till är ju helt vanligt i mataffärerna här neråt Europa.
På gott och ont säkert.

Körde sen vidare till Trier, via småorter som Lieser, Piesport, Trittenheim, Ench, Schleich, Mehring, Lörch, Longen mfl Väl framme i Trier stannade vi till på  Reisenmobilpark Treviris - en ställplats, som bredvid fanns camping för den som ville ha mera service.

1 kommentar:

  1. Det är så många vackra byar efter Mosel. Staden Trier gillar jag med deras romerska lämningar.

    SvaraRadera