Dag 2 (månd 19/6) Vi hade i alla fall tur med....

En ny dag igen, än känns ingenting hoppfullt om man ska va ärlig. Vi såg nog båda framför oss en totalrasad motor som skulle kosta skjortan att fixa och således en resa som man längtat så otroligt efter försvinna i det blå.

I väntan på att bärgaren skulle komma fanns inte så mkt att fördriva tiden med så Henrik klippte Bellas nos lite slankare och finare.
Då det bara var en rastplats längs motorväg så fanns inget att gå och promenera och titta på heller.
Tråkigt var ordet.


Här står han och skäms lilla Knasen.
Fick många blickar då det kom husbilar och andra förbi.

Nu kommer Bärgaren.
Henrik och Bärgarkillen "beundrar" spektaklet i motorn.


Börjar förbereda för att lasta på Knasen.
Känns inget skoj men det är ju bra att man kan få hjälp när det behövs.


Snart är Knasen uppe, lite till bara...
Det lite läskiga i kråksången var att Bella inte fick åka med oss inne i lastbilen utan måste åka i husbilen ensam. Pga allergi hette det - usch matte var nervös och kände hur tårarna kom i ögonen då vi stängde in henne i husbilen o hon tittade på oss med sina mörka ögon då vi stängde fast och gick iväg.

Ååååååka bärgningsbil...


Bärgningskillen satt och ringde runt till verkstäder i närheten och hörde vem som hade möjligt att slänga en koll på husbilen och ge ett utlåtande, vilket vi ju behövde för försäkringsbolaget.
MekoPartner i Ljungby tog emot oss, och kom snabbt ut och kollade då vi anlände dit.
De "ujades och ojades" lite då de såg skruven som kommit ut ur locket. De sade att det kunde antingen va ett lite "mindre" fel så att de skulle kunna laga det i morgon efter att ha fått delar. Med otur så kunde det var ett större fel....
Men de ville försöka och skulle göra sitt yttersta erbjöd de sig själva (vi hade nästan gett upp hoppet om att kunna fortsätta vår resa) så att vi skulle kunna åka vidare på vår trip.

Så denna natt blev på verkstadens gård/parkering - charmigt värre men det spelade absolut ingen roll, huvudsaken allt ordnade sig.
Lyxmiddag idag blev köttfärsgryta o bröd och en liten Mariestads som "tröst" :-)
Varmt i sol och lä, men svalt i vinden.


Vi hade ju inte så mycket att roa oss med just där, så gick ut och gå, och vi gick och vi gick och vi gick...
På vår promenad så råkade vi på en man som vi började prata med och han visade oss sitt lilla garage. Där hade han en härlig samling med lite udda pryttlar.
Vi fick gärna komma in och titta "men glöm var ni sett det" sade han sen.


Allt från alla möjliga bilar, modellflyg, hojar och mopeder fanns där. Jättehäftigt. Inte de vanligaste sorterna heller.
Jättetrevlig man som berättade helt otroliga storys om nästan varje hoj och bil, och hur han rest runt i europa med hojar och bilar samt var han köpt dem osv.


Verkligen kul att få se och höra hans berättelser.

En härlig hoj igen.

Kunde inte låta bli att lägga upp även denna bild, gillar den...

Dagens promenad blev ca 13.5 km - och det var skönt sen att sätta sig ner och bara slappa i husbilen sen med lite tv och en kall öl ;-)


2 kommentarer:

  1. Härliga bilder och fin beskrivning. Vilken värsting till bärgare ni fick åka med. Vad bra att det löste sig med motorn. Känns inte alls kul då bilar krånglar.
    Lycka till i fortsättningen!

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt möte ni fick. Såna spontana träffar är verkligen kul!

    SvaraRadera